Bordplan

Bordplan
FotografieLink / Pixabay

Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Bordplan til bryllup – Hvor skal jeg sidde?

Der skal tilbringes mange timer ved bryllupsmiddagen, og derfor er det absolut arbejdet værd at finde den bordplan der vil give den bedste stemning ved bordet. Og lad stemningen ikke ligge under for hvordan Emma Gad syntes man skal sidde.

Hvis forældrene ikke er til stede

Hvis en af forældrene ikke er til stede, går stolen til den nærmeste mandlige/kvindelige slægtning.
Er præsten til stede kommer han efter forældre, og modsat sætter forlover. Derefter sættes bedsteforældrene. Resten af selskabet blandes med blid hånd. Ægtepar har ikke hinanden til bords – sidder ikke ved siden af hinanden – sidder ikke overfor hinanden.
Forlovede par har altid hinanden til bords.

Mulighed for hurtige ændringer

Lav en stor bordplan til bryllup og lad den ligge på et bord med mulighed for hurtige ændringer ved hjælp af ‘gule sedler’, eller sæt den på opslagstavlen hvor der kan flyttes rundt på personerne.

Bordplan er også bordenes plan.

Bordopstillingen har naturligvis de begrænsninger som festlokalets indretning sætter.
Lad være med at bare acceptere lokalets indretning – som det plejer at være.
Flyt rundt på bordene (om ikke andet så i tankerne) og se (forestil) hvorledes T bord, U bord eller E bord vil passe til dig.

Husk også at placere et gavebord og afsæt god plads til musikken.Efter bordene er sat op, skal de dækkes og pyntes.

Borde på spisested

Holdes festen på et spisested hører det med i forberedelserne at vælge ud fra det service de kan tilbyde. Der er traditionelt hvide duge til selskabet, men mod betaling er det naturligvis muligt at få andre farver på bordet hvis man har en farve der ønskes som gennemgående tema mv.
Hvis man selv ønsker at pynte bordet er det som oftest muligt at komme til lokalet om aftenen. Spørg i hvert enkelt tilfælde om mulighederne.

Holder man festen hjemme, i tomme lokaler eller i et telt, er ikke bordets udsmykning helt og holdent ens eget værk.
Også service, bestik og glas har man så mange udlejningsfirmaer til at vælge fra, at det kun kan blive som man virkelig ønsker det.

Alt efter tid og sted er det meget festligt af få pyntet op udenfor. Det kan være flag når festen starter og fakler når de i de sene nattetimer forlader selskabet.