Bryllupsfest

Bryllupsfest
JillWellington / Pixabay

Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Når bryllupsfesten er med det hele.

Den traditionelle bryllupsfest har måske nogle ganske stramme kapitler som overskrifter til at indramme festen.
Imidlertid er der herefter kun stikord på papiret og ikke to bryllupsfester har det identiske forløb.

Det vil også kun kunne forekomme med et sammenfald af gæster, såfremt to søskende til et tidligere brudepar vil førsøge at genskabe festen med de helt samme gæster.
Altid ens egen familie, som man kender så godt at man egentlig slet ikke ved hvordan den ser ud og ter sig – og så alle de underlige, sjove, gamle, larmende, selvglade, søde etc. fra dagens bryllupspars mindre kendte halvdel.
Uanset brudeparrets familiestørrelser, har det fra gammel tid været kotume (også dengang det var brudens far der først og fremmest tømte tegnebogen), at der var lige mange gæster fra hver familie. Den ene families medlemmer skal ikke føle sig som gæster hos den anden familie.

Ankomst – hvortil?
Kro, Hotel, Restaurant; Gæstgivergård, Festlokale, Selskabslokale, Hjemme, Hos forældre, Telt i haven.
Festen starter med en velkomstdrink.

Bespisning – hvorfra?
Feststedets eget køkken, Diner transportable, Eget køkken med familie, kok eller kogekone.
Her følger nogle timer ved et festligt pyntet bord med musikalsk ledsagelse der omfavner brudepar og gæster. Afbrudt af taler, sange og anden underholdning.

Kaffe – med tilbehør.
Feststedet specielle kaffeblanding, eller egen produktion med lånte kaffemaskiner og termokander i kassevis.
Lidt godt til ganen fra flydende kraftværker og lidt til den søde tand. Og så et stykke af den store kage brudeparret må gå sammen om at skære for.

Dans – med brudevalsen.
En jukeboks, solomusikeren fra spisningen, eller en helt ny gruppe musikere giver mulighed for motion mellem kaffedrikning og kagespisning.
Uanset festen øvrige tidsmæssige forløb, danser brudeparret brudevalsen inden midnat – før bryllupsdagen er omme.
Brudevalsen er Niels W. Gades musik fra “Et Folkesagn”, der siden premieren i 1854 er blevet en klassiker ved ethvert bryllup – og lige så uanvendelig til andre begivenheder som julemelodier er det udenfor december.

Natmad – tak for en herlig bryllupsfest.
Hvad restaurant eller eget køkken serverer til natmad, er traditionelt en gang ’skrub af suppe’. Det kan naturligvis være alt andet fra sandwich til lune frikadeller, og vil også være bestemt efter om gæsterne skal hjem, eller overnatte på stedet, idet en hjemvendelse kan give lidt ventetid på chaufører, som måske skal køre flere gange.
Sørg altid for at gæster kommer godt hjem!