Polterabend

Polterabend
kliempictures / Pixabay

Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Den sidste fest før Game Over.

En af de mest særprægede og underlige festsammenkomster er fejring af polterabend.
Ens venner, styret af forlover for den vordende gom og 1. brudepige for den kommende brud inviterer til en oplevelse der i sagens natur skal stå i modsætning til de oplevelser man herefter som gift ikke mere kan få, eller…

Typiske aktiviteter til polterabend

I dag rækker den simple løsning på at gå på stripbar og et elastikspring (manddomsprøven), og så (selvfølgelig!) en utrolig mængde spiritus.
Er der lidt mere fantasi fra brudeparrets venner, er der mange måder at fejre dagen på, og en hel underholdningsindustri finder på nye oplevelser til teambuilding eller kammeratlig samvær, med splattervåben, sumodragter eller inspirerende mavedans.
Det nyeste ved polterabend er at siden 1980′erne har pigerne også valgt at være med, hvilket absolut ikke har gjort aftenens udskejelser mindre overdrevne. Der er ligesom ofte opstået en konkurrence imellem parternes polterabend og det kan næsten kun måles på hvilken der er gået mest besærk.

Mfranck / Pixabay

Den traditionelle

Polterabend var traditionelt aftenen inden bryllupet. Imidlertid var rekreationstiden fra polterabend til normalt menneske ofte af et længere tidsforløb, så nu afholdes polterabend i god tid før brylluppet.
En Tivolitur er også velvalgt ud fra den betragtning, at polteabend tidligere indeholdt elementer som knusning af tallerkener og lertøj, for at udjage onde ånder.

En god oplevelsesdag

Polteabend kan udmærket blive en oplevelsesdag af de gode, og der er opstået en helt industri med gode ideer til en polterabend. Det er da heldigvis muligt at foretage sig andet end en gentagelse af en gymnasiefest. Og når det nu under alle omstændigheder er muligt for brudgommen at komme tilbage inden brylluppet, selv efter en tur til Bornholm, er der ikke mere helt samme præstation at lokke (bære) gommen om bord.

hpgruesen / Pixabay

Skal du arrangere en polterabend?

At arrangere polterabend for din ven (eller veninde) kan være meget sjovt, men det kræver også en vis planlægning og tilrettelæggelse. Her er nogle trin, du kan tage for at arrangere en vellykket polterabend:

 1. Sæt en dato.
  Rådfør dig med brudgommen og vælg en dato, der fungerer godt for ham og de fleste af hans venner. Brug fx Doodle.
 2. Bestem budgettet.
  Etabler et budget for festen og hold dig til det. Dette vil hjælpe dig med at planlægge aktiviteter og foretage reservationer, der passer til dit budget.
 3. Beslut dig for temaet og placeringen.
  Beslut dig for et tema til festen, og vælg et sted, der passer til dette tema. Hvis du for eksempel går efter et mere afslappet og tilbagelænet tema, kan en hytte i skoven eller et strandhus være et godt valg.
 4. Foretag reservationer.
  Foretag reservationer til enhver aktivitet, såsom golf, spa-behandlinger eller middagsreservationer, samt for overnatning, hvis det er nødvendigt.
 5. Opret en rejseplan.
  Opret en rejseplan for weekenden, der inkluderer alle de planlagte aktiviteter og begivenheder. Sørg for at give dine gæster en kopi af rejseplanen, så de ved, hvad de kan forvente.
 6. Koordiner transport.
  Koordiner transport for gruppen, uanset om det er leje af en festbus, leje af limousine eller arrangeret af udpegede chauffører.
 7. Kom i kontakt med alle vennerne.
  Send invitationer ud, og sørg for at få svar fra alle gæsterne. Dette vil hjælpe dig med at sikre, at du har plads nok, og at alle er på samme side.

Glem ikke at få en gave eller et kort til brudgommen og planlæg også noget særligt til ham, som en overraskelsesaktivitet eller en tale fra en af ​​hans bedste venner.

Eksempel på hvor galt det kan gå

Husk det skal være hyggeligt

Det er også vigtigt at huske på, at gommens præferencer og komfort skal tages i betragtning, når festen planlægges. Og altid at drikke ansvarligt og sikre alles sikkerhed.