En af de mest særprægede og underlige festsammenkomster er fejring af polterabend.
Ens venner, styret af forlover for den vordende gom og 1. brudepige for den kommende brud inviterer til en oplevelse der i sagens natur skal stå i modsætning til de oplevelser man herefter som gift ikke mere kan få, eller…
I dag rækker den simple løsning på at gå på stripbar og et elastikspring (manddomsprøven), og så (selvfølgelig!) en utrolig mængde spiritus.
Er der lidt mere fantasi fra brudeparrets venner, er der mange måder at fejre dagen på, og en hel underholdningsindustri finder på nye oplevelser til teambuilding eller kammeratlig samvær, med splattervåben, sumodragter eller inspirerende mavedans.
Det nyeste ved polterabend er at siden 1980′erne har pigerne også valgt at være med, hvilket absolut ikke har gjort aftenens udskejelser mindre overdrevne. Der er ligesom ofte opstået en konkurrence imellem parternes polterabend og det kan næsten kun måles på hvilken der er gået mest besærk.

Polterabend var traditionelt aftenen inden bryllupet. Imidlertid var rekreationstiden fra polterabend til normalt menneske ofte af et længere tidsforløb, så nu afholdes polterabend i god tid før brylluppet.
En Tivolitur er også velvalgt ud fra den betragtning, at polteabend tidligere indeholdt elementer som knusning af tallerkener og lertøj, for at udjage onde ånder.

Polteabend kan udmærket blive en oplevelsesdag af de gode, og der er opstået en helt industri med gode ideer til en polterabend. Det er da heldigvis muligt at foretage sig andet end en gentagelse af en gymnasiefest. Og når det nu under alle omstændigheder er muligt for brudgommen at komme tilbage inden brylluppet, selv efter en tur til Bornholm, er der ikke mere helt samme præstation at lokke (bære) gommen om bord.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *