Gæsteliste

Gæsteliste
wnk1029 / Pixabay

Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Brudens familie – gommens familie – bruden & gommens venner.

Der er ofte 4 lister at invitere fra. Spørgsmålet er hvor langt ud i familien der skal inviteres, og en sammenhæng mellem gemyt og økonomi vil give den endelige beslutning.

Nedskriv gæster i 3 grupper:
Skal med ⏫
Skal måske med ⏸
Skal nok ikke med ⏬.
Det vil gøre det lettere at lave omgrupperinger når der skal førsøges at lave om på gæsteantal.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM GÆST:
Ønskeseddel hvornår
Spørgsmål: Hvornår skal jeg sende invitationerne ud? Der inviteres 100 gæster. Kan jeg godt sende min ønskeseddel sammen med indbydelsen.
60 års fødselsdag med børn
Spørgsmål: Jeg holder snart 60 års fødselsdag. Et af gæsteparrene vil have deres børn med, men jeg har kun indbudt de voksne. Hvad er normen i sådan et tilfælde?
Længde i kirke
Spørgsmål: Kan kvindelige gæster komme i lang kjole til formiddagsbryllup? Min datter skal giftes i kirke kl. 11:.45, og vi spekulerer på om vi kan undgå at skifte til festen.
Kjolefarve
Spørgsmål: Hvilke kjolefarver bør man undgå, som gæst til bryllup? Jeg er bekendt med hvid og sort, men er der andre, som bør undgås?
Morgenbord 8.30
Spørgsmål: Sølvbrudeparret har inviteret gæster til kl. 8.30 til morgenbord – er det så tradition at man synger morgensang? og i givet fald hvornår?


Når man sætter det anslåede gæsteantal ind i budgettet, vil det vise sig hvor meget det betyder at indvitere 10 gæster mere eller mindre. Mange af de faste udgifter kan være høje, men vil ikke blive ændret (væsentligt) for enkelte flere gæster.

I gamle tider, da alt foregik efter bogen, og brudens far stod for alle bryllupsudgifterne, skulle der alligevel være lighed mellem det antal gæster der blev inviteret fra brudens familie som fra gommens.
I dag er det mere brudeparrets fest, og derfor kommer der ofte gæster der hører til parrets vennekreds.

Børn til bryllup


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BØRN:
60 års fødselsdag med børn
Spørgsmål: Jeg holder snart 60 års fødselsdag. Et af gæsteparrene vil have deres børn med, men jeg har kun indbudt de voksne. Hvad er normen i sådan et tilfælde?
Hvem betaler for guldbryllup?
Spørgsmål: Jeg har hørt at det er børnene som betaler sine forældres guldbryllup – er det rigtigt?
Gaver til guldbryllup
Spørgsmål: Hvornår overbringer man gaven fra børn og børnebørn til et guldbryllup? Er det om morgen eller til middagen om aftenen?
Børn i snor
Spørgsmål: Vi skal holde konfirmation og er uenig med (stort set) resten af familien. Vi mener, det er konfirmandens dag, og at små børn ikke skal rende rundt og tage opmærksomheden. Men resten af familien mener, at de skal med. …

Børn i snor Read More »


Festsang
Spørgsmål: I hvilken rækkefølge holdes der sang/tale til 50 års fødselsdag? Mand – børn – mor?


Et stort bryllup giver mange børn, og store familiefester er da MED børn, men det er ikke sikkert det altid er FOR børn.
Hvor mange børn er naturligvis meget individuelt fra familie til familie og ændrer sig med årene, men ved bryllupsforberedelserne skal der naturligvis tænkes meget på de børn der kommer. Det er jo nok den familiefest der har det længste forløb og derfor kræver mest opmærksomhed henledt på børn.

Vær i øvrigt meget opmærksom på hvis der skal opsættes specielle børneborde, at mange af de fætre og kusiner der bliver inviteret sammen med familien, er noget større end man husker, og de kan føle sig for store til børnebordet. Det er ikke rart hvis man er begyndt at føle sig voksen og værdig.

Der skal naturligvis være en børnemenu, og måske noget børneunderholdning. Der kan også til lejligheden hyres en barnepige, så forældrene kan slappe af ved bordet og begge kan få en herlig dag.