Gæsteliste

Gæsteliste
wnk1029 / Pixabay

Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Brudens familie – gommens familie – bruden & gommens venner.

Der er ofte 4 lister at invitere fra. Spørgsmålet er hvor langt ud i familien der skal inviteres, og en sammenhæng mellem gemyt og økonomi vil give den endelige beslutning.

Nedskriv gæster i 3 grupper:
Skal med ⏫
Skal måske med ⏸
Skal nok ikke med ⏬.
Det vil gøre det lettere at lave omgrupperinger når der skal førsøges at lave om på gæsteantal.

Når man sætter det anslåede gæsteantal ind i budgettet, vil det vise sig hvor meget det betyder at indvitere 10 gæster mere eller mindre. Mange af de faste udgifter kan være høje, men vil ikke blive ændret (væsentligt) for enkelte flere gæster.

I gamle tider, da alt foregik efter bogen, og brudens far stod for alle bryllupsudgifterne, skulle der alligevel være lighed mellem det antal gæster der blev inviteret fra brudens familie som fra gommens.
I dag er det mere brudeparrets fest, og derfor kommer der ofte gæster der hører til parrets vennekreds.

Børn til bryllup
Et stort bryllup giver mange børn, og store familiefester er da MED børn, men det er ikke sikkert det altid er FOR børn.
Hvor mange børn er naturligvis meget individuelt fra familie til familie og ændrer sig med årene, men ved bryllupsforberedelserne skal der naturligvis tænkes meget på de børn der kommer. Det er jo nok den familiefest der har det længste forløb og derfor kræver mest opmærksomhed henledt på børn.

Vær i øvrigt meget opmærksom på hvis der skal opsættes specielle børneborde, at mange af de fætre og kusiner der bliver inviteret sammen med familien, er noget større end man husker, og de kan føle sig for store til børnebordet. Det er ikke rart hvis man er begyndt at føle sig voksen og værdig.

Der skal naturligvis være en børnemenu, og måske noget børneunderholdning. Der kan også til lejligheden hyres en barnepige, så forældrene kan slappe af ved bordet og begge kan få en herlig dag.