Reception

Der er tre anvendelser hvis man ønsker at afholde en receptionen efter vielsen.
A. Den lille højtidelighed (buffet eller frokost) hvortil man har inviteret familien. Efter receptionen drager parret direkte på bryllupsrejse, og der er ingen traditionel bryllupsfest.
B. Den lille eller mellem højtidelighed hvor man har inviteret venner og bekendte til at komme og sige tillykke, hvorefter aftenfesten kun er for den nærmeste familie.
C. Den store reception til rigtig mange mennesker, hvor det er i stort firmaregi eller brylluppet er med stor offetlig bevågenhed. Kan være mere eller mindre offentlig, alt efter annonceringen. Kan blive efterfulgt af (stor) traditionel bryllupsfest for de inviterede.

Selv om receptionen skal efterfølges af bryllupsfest senere, kan der vælges at servere bryllupskage.
Der kan holdes taler og der danses (kun) brudevals med efterfølgende riskastning.
Der er ikke nødvendigvis levende musik til receptionen.

Velkomstdrink

Velkomstdrinken har flere funktioner ved festens start.
Først og fremmest er det en venteposition fra den første gæst til alle i løbet af 15-20 minutter er ankommet, og videre frem til køkkenet er klart.
Det virker også beroligende at have noget at beskæftige sig med, når man pludselig står blandt en stor forsamling, hvor man ikke nødvendigvis, specielt når der er tale om bryllup, kender så mange af gæsterne.
Om man så yderligere skal ekstra beroliges ved alkoholindtagelse er en frivillig sag. Det frivillige skal tages meget bogstaveligt. Derfor skal der altid uopfordret være alkoholfrie alternativer når som helst der serveres drikkevarer. Dansk vand, kildevand eller cola er gode alternative drikke. At de så samtidig kan anvendes til blandingsprodukter er bare en positiv ekstragevinst.

Der kan bydes velkommen i champagne eller i den første vin der skal drikkes ved bordet.
Der skal ikke sammen med drinken serveres chips og andre krydrede delikatesser. som vil blokere smagsløgene fra den fulde fornøjelse af den efterfølgende forret.