Tale


Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Det er ikke til at komme uden om.

Der er ingen grund til at trække forberedelserne til talen ud til det sidste øjeblik. Skal der laves en tale kan man lige så godt begynde at samle stikord og finde små historier frem af hukommelsen, og det uanset hvorledes man har det med at holde tale.

Ofte har det været gommens tale som var hans største forberedelse til sit bryllup. Og som kunne ødelægge hans nydelse af bryllupsdagen, indtil talen var overstået.

Så stort et pres er det nok ikke i dag, hvor skoleeleverne lærer at formulere sig med en sikkerhed og selvfølgelighed som fjerner nervøsiteten.
Og det gælder begge køn. Det er ikke usædvanligt i dag, at også bruden (helt frivilligt!) vil holde en tale til sin mand.

Men det hjælper naturligvis ikke den der normalt har svært ved at tage ordet; men der er dog hjælp at hente.
Der findes mange bøger om arbejdet med talens kunst og det er også muligt at købe helt færdige taler der kan tilpasses, eller man kan få professionel hjælp med frembringelsen af talen.

Fremførelsen er der ingen hjælp at hente til. Men det er der i virkeligheden heller ikke brug for. En tale fra et ærligt hjerte vil altid blive bedømt efter sin inderlighed.

Gommen er ikke (sandsynligvis!) blevet valgt af sin brud på grund af hans gode taler – men på grund af hans ihærdighed 😉

Brudgommens tale ved et bryllup er en mulighed for gommen til at udtrykke sin kærlighed og taknemmelighed til sin nye ægtefælle, deres familier og deres venner. Det gives typisk under bryllupsreceptionen, efter måltidet er blevet serveret og før dansen begynder.

Talen kan opbygges med følgende afsnit.
Tak gæsterne for at komme.
Start med at takke alle for at have deltaget i brylluppet og fejret med parret.
Tak forældrene.
Udtryk derefter taknemmelighed til begge forældrepar for deres kærlighed, støtte og vejledning. Brudgommen vil måske også takke andre familiemedlemmer, der har spillet en væsentlig rolle i deres liv.
Introducer brudefesten.
Brug et øjeblik på at introducere og takke brudeselskabet, inklusive den bedste mand, forloverne, brudepigerne og pigen.
Fortæl kærlighedshistorien.
Del lidt om, hvordan parret mødtes og blev forelsket, og fremhæve eventuelle særlige minder eller milepæle.
Tal om bruden.
Brug denne lejlighed til at overøse bruden med komplimenter og udtrykke din kærlighed og påskønnelse af hende.
Afslut med en skål.

Det er vigtigt at holde talen relativt kort og sød, da folk gerne vil stå op og danse efter maden. Brudgommen bør også prøve at øve talen på forhånd for at sikre, at den flyder jævnt og føles naturlig.