Festmusik

Festmusik
SarahRichterArt / Pixabay

Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Undervurder ikke live musik.

Uanset om det er planlagt eller bare sker, er musikeren klar til at improvisere for at en hændelse kan blive bortledt eller hjulpet igennem på venlig og positiv måde.

En festmusiker er på under hele festen.
Lige som ved valg af Spisested, må man her checke med sin favoritmusiker om den ønskede dato er ledig – og ellers se på de alternative datoer. Husk at de mest populære festmusikere har reservationer år frem, så det kan ikke gøres for tidligt.

Man kan naturligvis også her få en musiker på hånden et par dage indtil bryllupsdagen lægges endeligt fast.
De bedste er lige så optagede på de store festdage som festlokaler.

Alt efter brylluppets størrelse og karakter kan der blive brug for flere musikere. Nogle musikere har endog et koncept der starter med en solomusiker under middagen, hvorefter 2-4 andre slutter sig til under aftenens videre musikalske aspekter der naturligvis inkluderer dans, med brudevalsen som højdepunktet.

Til den eventuelle reception vil et musikalsk lydtæppe også være befordrende på det velvære man ønsker hos sine gæster.

Den musikgenre man vælger er naturligvis meget individuel, men langt de fleste festmusikere er utrolig dygtige musikere og kan derfor musikalsk dække meget bredt.
I øvrigt er det ofte muligt at høre en del af musikerne præsentere et stykke musik på deres individuelle hjemmeside – og få ellers at vide hvor vedkommende spiller til et andet arrangement, og trop så op og lyt lidt fra gangen…

Ikke mindst hvis det drejer sig om mere end en solomusiker, så bliv bekendt med den nødvendige spænding til at drive elektronikken (220/380 volt og ? watt), og konferer med spisested om det er noget problem.

Find en festmusiker til at spille under bryllupsmiddagen – og måske en gruppe til den efterfølgende dans.
Husk der skal afsætte god plads til din musik når der arrangeres bordopstilling i festlokalet.

Den musikalske ledsagelse kan også under middag og dans være en dj med et mobildiskotek, men der er naturligvis den begrænsning at der ikke kan improviseres musikalsk.

En jukeboks er ikke umiddelbart anbefalelsesværdig som den primære lydkilde i klassiske bryllupssammenhænge. Den er mindre egnet under middagen, men kan naturligvis anvendes til dansen.