En festmusiker er på under hele festen. Uanset hvad der mere eller mindre planlagt indtræffer, må musikeren være klar til at improvisere for at en hændelse kan blive bortledt eller hjulpet igennem på venlig og positiv måde.

Lige som ved valg af Spisested, må man her checke med sin favoritmusiker om den ønskede dato er ledig – og ellers se på de alternative datoer. Husk at de mest populære festmusikere har reservationer år frem, så det kan ikke gøres for tidligt.

Man kan naturligvis også her få musikeren/musikernene på hånden et par dage indtil bryllupsdagen lægges endeligt fast.

Alt efter brylluppets størrelse og karakter kan der blive brug for flere musikere. Nogle musikere har endog et koncept der starter med en solomusiker under middagen, hvorefter 2-4 andre slutter sig til under aftenens videre musikalske aspekter der naturligvis inkluderer dans, med brudevalsen som højdepunktet.

Til den eventuelle reception vil et musikalsk lydtæppe også være befordrende på det velvære man ønsker hos sine gæster.

Den musikgenre man vælger er naturligvis meget individuel, men langt de fleste festmusikere er utrolig dygtige musikere og kan derfor musikalsk dække meget bredt.
I øvrigt er det ofte muligt at høre en del af musikerne præsentere et stykke musik på deres individuelle hjemmeside – og få ellers at vide hvor vedkommende spiller til et andet arrangement, og trop så op og lyt lidt fra gangen…

Ikke mindst hvis det drejer sig om mere end en solomusiker, så bliv bekendt med den nødvendige spænding til at drive elektronikken (220/380 volt og ? watt), og konferer med spisested om det er noget problem.

Find en festmusiker til at spille under bryllupsmiddagen – og måske en gruppe til den efterfølgende dans.
Husk at afsætte god plads til din musik når der arrangeres bordopstilling i festlokalet.

Den musikalske ledsagelse kan også under middag og dans være en dj med et mobildiskotek, men der er naturligvis den begrænsning at der ikke kan improviseres musikalsk. Dette gælder naturligvis ikke hvis dj’en også spiller på keyboard, hvilket i øvrigt ikke er ualmindeligt.

En jukeboks er ikke umiddelbart anbefalelsesværdig som den primære lydkilde i klassiske bryllupssammenhænge. Den er uegnet under middagen, men kan naturligvis anvendes til dansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *