En ekstra fest – eller festen.

En Bryllupsreception reception kan, uanset om der også er bryllupsfest om aftenen, være med både bryllupskage, gavebord og musik, i et festlokale eller et telt i haven – eller selvfølgelig hjemme (hos forældre) hvis pladsen tillader det.

Det er mindre formelt med mere indbyrdes snak, end når man sidder bænket i 4 timer på samme plads.
En buffet sørger næsten for at man får motion mellem opfyldningerne på tallerkenen. En detalje der giver lidt stil, er at have en kok til at skærer køddet ud og ellers se professionel ud.
Der bliver ikke danset til reception, bortset fra brudevalsen – som samtidig fortæller at nu slutter festen – receptionen!

Bryllupsreception for kolleger.
Bryllupsreception for arbejdsrelaterede bekendte mens familiefesten er om aftenen. Brudepar med en stor omgangskreds i forbindelse med erhverv, forening- eller politisk arbejde, vil ofte benytte lejligheden til at vise hele den store forsamling, at ogsåpå det private plan fungerer alt perfekt.

Reception og middag for den nærmeste familie.
Selv uden af være placeret i stillinger med store netværk der skal plejes, kan antallet alligevel, inklusive to store familier, være med større udgift til aftenfest end der er afsat. Der må således drosles lidt ned, og en reception i et lejet telt placeret på en fodboldbane ved den lokale fodbolsklub (der hører selvfølgelig altid tilladelser med til hvad man foretager sig), kan blive en mindeværdig eftermiddag for brudepar og gæster (fra miniputholdet som gommen træner hver torsdag).

Bryllupsreception som hele arrangementet.
Ønsker man ikke den tunge fest, uanset om grunden er økonomi, svage familieforhold eller meget stærke familieforhold, kan en reception være en meget fin genvej til at fejre bryllup – og så skal vi videre. Hvis brudeparret endog kan forlade receptionen for at tage direkte på bryllupsrejse, vil det være en fin måde at forlade festen på. Det er jo ikke så tit man får mulighed for at sende brudepar afsted i dag, eftersom der oftest er værter ved bryllupsfester, og vil ‘have det hele med’.