Hvad skal barnet hedde?

Hvad skal barnet hedde?
marvelmozhko / Pixabay

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Ja, hvad skal barnet hedde?
At finde det rigtige navn til et barn, er en kombination af mange forhold. Hvilke navne er sædvanlige i de to familier, og hvilke navne er populære lige netop nu – på grund af film, fjernsyn eller kongelige inspirationer?
Vil man overhovedet have et populært navn eller vil man finde et navn helt udenfor top 50?

Tænk navnet helt igennem

Brug noget tid på at lege med kombinationerne på for- og efternavne. Vær opmærksom på om forkortelse af navn i kombination med efternavn får sin helt egen betydning ligesom alle kombinationer af initialer kan få uheldige associationer frem. Det vil være meget positivt med et navn der ikke har forskellige stavemåde så man er fri for altid at skulle stave sit navn.


Lovgivningen lægger grænser for navnevalg, men der må siges at være vide rammer hvilket kan konstateres på listen med godkendte navne hos Familieretshuset, hvor også ovennævnte liste af fornavne er taget fra (2023).

Hvad skal barnet hedde?
RitaE / Pixabay

Der kan søges om navne der ikke er på listen

Såfremt der ønskes et navn der ikke er på listen kan der søges. Dette går også gennem kordegnskontoret og der må påregnes op til 3 måneders ekspeditionstid.

Af efternavn kan barnet få sin mors, sin fars eller en kombination af disse efternavne. Desuden kan vælges bedste- eller oldeforældres efternavne.
Bliver der ikke valgt, gives moderens efternavn til barnet.

Så er der bare tilbage at stille spørgsmålet igen, efter ovenstående overvejelser

Hvad skal barnet hedde?