Bryllupskage
Dansk eller engelsk / amerikansk bryllupskage.
Den klassiske danske bryllupskage var tidligere en kransekage med et plastikbrudepar på toppen. Imidlertid er den forlængst gået hen og er blevet et mere og mere sjældent møde ved danske bryllupper. Mindre end 10% i dag siger nogle.
Bryllupskagen skal være som alt andet vi ser på de store bryllupsfilm; på store stativer i mange niveauer eller en stor bryllupskage i flere etager.
Brudeparret åbner for den store kageoplevelse.
Bruden tager kniven i hånden, og gommen tager sin hånd over brudens og skærer det første stykke ud.
Gommen giver bruden den første mundfuld og hun giver ham tilsvarende af det samme stykke.
Derefter skal alle gæsterne smage på bryllupskagen, og måske skal der gemmes et par skiver til de bedsteforældre eller andre der ikke kunne være til stede ved festen.
Toppen af bryllupskagen gemmes (fryses) og nydes derefter ved det første barns dåb, eller til 1. års bryllupsdag, papirbryllup.
Tidligere kunne englændere også finde på at gemme et stykke til deres sølvbryllup, men det var uden tvivl en anden opskrift der blev brugt (tung massiv plumkage), end nutidens ganefryd.
I bryllupskagen skal der helt traditionelt indbages en ring, en mønt og et fingerbøl.
Den, der får ringen får lykke.
Den, der får mønten får rigdom.
Den, der får fingerbøllet, forbliver evig gammeljomfru.
Det betyder held hvis bruden låner en kniv af gommen til at skære det første stykke
Hvis bruden ikke skærer det første stykke af bryllupskagen vil hun forblive barnløs.