Brudekjole

Brudekjole
Duncan_Dao / Pixabay

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Til at bruge en enkelt gang

Den mest bryllupsagtige enkeltgenstand der findes er uden sidestykke brudekjolen.
Den har udviklet sig fra den pæneste kjole pigen nu engang havde, og den var ofte mørk eller sort, til vore dages udstyrsstykker af silke, taft eller chiffon, og creeret af designere til brug en enkelt gang.

Nye trends

Mens nutidens trendsættere er tidens skuespillere, både i filmroller og i deres private livs bryllup, var det tidligere kongehusene der serverede nye trende som blev kopieret og bredte sig som ringe i vandet. Først og fremmest blandt adel og kongehuse, og derefter langsomt ned gennem de økonomiske klasser eftersom informationer og illustrationer nåede frem.

Den hvide bryllupskjole

Det var netop fra Anne af Englands bryllup i år 1499 at den hvide brudekjole blev anvendt i Annes ønske om at vise sin lykke og glæde ved sit giftemål. Der er således ikke tale om den ofte hørte betydning om renhed og uskyldighed.

Imidlertid ændrer traditioner sig ikke på den korte bane, og der var også en periode efterfølgende med mode i røde bryllupskjoler. Det er stadig den kinesiske bryllupsfarve, om end også brudene her bliver Hollowood inspireret og ofte skifter til den hvide dragt.

Først i Danmark efter 1. verdenskrig

Den normale danske bruds bryllupskjole skulle først passere 1. verdenskrig før den almindeligvis blev hvid. Så den tradition er såmænd ikke engang sølle 100 år i Danmark.

Brudekjolens mange traditioner

For at hjælpe på lykken i ægteskabet er der også en del at tage højde for omkring brudekjolen:
Brudgommen må ikke se brudekjolen før brylluppet.
Det sidste sting på brudekjolen skal tages på selve bryllupsdagen.
En lykkelig gift kone skal hjælpe med påklædning af kjole og smykker.
Bruden må ikke selv sy sin kjole. Gør hun det vil hvert sting blive til en tåre i ægteskabet.