Bordplan

Bordplan
StockSnap / Pixabay

Har denne tekst hjulpet jer, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Hvor skal bordet stå?

Når der skal tilbringes flere timer ved et middagsbord er det absolut arbejdet værd at finde en bordplan der vil give den bedste stemning ved bordet. Lad ikke stemningen ligge under for hvordan Emma Gad foreslår man skal sidde. I dag må det betragtes som et forslag hvis man selv er i tvivl.

Lav en stor bordplan og lad den ligge på et bord med mulighed for hurtige ændringer ved hjælp af ‘gule sedler’, eller sæt den på opslagstavlen hvor der kan flyttes rundt på gæsterne.

Bordplan er også bordenes plan

Bordopstillingen har naturligvis de begrænsninger som festlokalets indretning sætter. Men lad være med at bare acceptere lokalets indretning – som det plejer at være.
Flyt rundt på bordene (om ikke andet så i tankerne) og se (forestil) hvorledes T bord, U bord eller E bord vil passe til dig.

Husk også at placere et gavebord og eventuel plads til musik.

Kobberbryllup er oftest en noget mindre formel fest på alle områder. Det er festen i nuet, og er måske mere en vennefest end en familiefest. Ved bryllupsfesten fik gamle familierelationer de ‘fine’ pladser frem for vennerne. Her er det omvendt; og måske er de gamle tanter slet ikke med!

Når der skal skues tilbage ved sølv- og guldbryllup, er det denne tid omkring kobberbryllup der skues til. Det er tiden med mest aktivitet, mest højlydte børn, mest arbejde, mest ombygningsarbejde og de største udgifter. Det er en tid der vil blive savnet – når den er ovre.

Giv festen et udtryk

Uanset om man selv dækker bordet eller det bliver gjort hvor spisningen skal finde sted, bliver det naturligvis gjort efter arrangørs anvisninger. Har der imidlertid ikke været talt om detaljer, dækker spisestedet efter sin bedste overbevisning.

Ønsker man kulørte duge som fx en dybrød kulør som ved sin symbolværdi repræsenterer anseelse og værdighed, vil det passe sig fx til guldbryllup. I modsætning til hvide standardduge, kan der naturligvis ikke regnes med at spisestedet selv har farverne som lagervare. Der kan herfor regnes med et mindre ‘farvegebyr’. Overvej denne detalje før der bliver taget stilling til resten af bordets udpyntning.

Har man et tema, en farve eller et andet ønske om en bestemt udsmykning på bordet eller i hele festlokalet, så lad være med at springe denne detalje over. Man sidder trods alt i mange timer ved bordet det er ofte de små detaljer vi bærer videre i hukommelsen.

Det er ofte muligt at pynte bord og lokale aftenen før festen. Det er naturligvis afhængig af om spisestedet også der har et arrangement. Spørg om mulighederne ved arrangementets bestilling – der er mulighederne temmelig åbne.