Guldbryllup

Guldbryllup
Pexels / Pixabay

Har denne tekst hjulpet jer, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Ærefuldt sammenhold


Guldbryllup er den smukkeste af bryllupsfesterne. I et halvt århundrede har parret holdt sammen. Det er i sig selv en bedrift der kræver respekt.
Efter 50 års ægteskab er der meget at se tilbage på, og festens hovedformål er at samle hele familien fra ældst til yngst.
Mange indslag fra sølvbrylluppet, som alle børnene oftest også har haft mulighed for selv at fejre, bliver her gentaget.
50 års bryllypsdag
Der er også den mulighed for guldbrudeparret at tage på en lille rejse, væk fra eventuel virak. Eller der kan holdes en mindre fest med kun de aller nærmeste.

Transport til guldbryllup
Smuk transport til Guldbrudepar. (Foto: SM)
Der skal ikke presses en stor fest frem af omgivelserne, hvis parret ikke ønsker det.
Børnene står for opsætning af æresport sammen med familien og forældrenes naboer og venner. Det foregår når det er blevet mørkt (så parret ikke opdager det!?!).


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM ÆRESPORT:
Morgenbord 8.30
Spørgsmål: Sølvbrudeparret har inviteret gæster til kl. 8.30 til morgenbord – er det så tradition at man synger morgensang? og i givet fald hvornår? Se også Gaver Morgensang Morgensang Gave aflevering Hvornår rejses æresport? At spise og drikke
Fraværende sølvbrudepar
Spørgsmål: De har snart sølvbryllup, men holder ikke fest. De tager i sommerhus i weekenden og kommer først hjem hen på eftermiddagen på sølvbryllupsdagen. Opsætter man æresport i det tilfælde? Se også Fysiske lege At spise og drikke Velbekomme Gæsternes …

Fraværende sølvbrudepar Read More »


Æresport ved bryllup
Spørgsmål: Skal der opstilles æresport ved bryllup, ligesom ved eksempelvis kobberbryllup? Se også Æresport til bryllup Dansk bryllupsstatistik Hilsen ved bordet Værterne ved bordet Æresport Æresport til diamantbryllup

De nyder efter opsætningen den øl og vand det ‘intetanende’ bryllupspar har sat ud.
Måske er der ingen børn eller de bor længere væk, hvorefter anden familie, venner og naboer står for projektet – ligesom børnenes indsats kan være begrænset ved kobberbryllup på grund af alderen.


Og dagen begynder med en morgensang