Kobberbryllup

Kobberbryllup
sferrario1968 / Pixabay

Har denne tekst hjulpet jer, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Ung og stabil –

Efter det store bryllup, bliver de efterfølgende bryllupsdage fejret under mere private former.
Men der kommer 3 store bryllupsfester der skiller sig ud og ofte bliver fejret med maner.

Kobberbryllup er det første – og det mindst formelle. Kobberbryllup er en dansk skik der stammer fra omkring år 1900, hvor det begyndte i København.
Det kendes nu i hele norden, men ellers har denne bryllupsdag ikke spredt sig.

Kobberbrylluppet bliver ofte fejret i den nærmest liggende week-end efter 12½ årsdagen, da der kan være mange praktiske forhindringer forbundet med en fest på ‘skæve’ ugedage.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM KOBBERBRYLLUP:
Vissen æresport
Spørgsmål: Hvem skal fjerne æresporten? Vi har lige fejret kobberbryllup, og æresporten står der endnu. Skal vi selv tage den ned eller hvor længe skal vi eventuelt vente på andre gør det? Se også Æresport Æresport til bryllup At spise …

Vissen æresport Read More »


Æresport ved bryllup
Spørgsmål: Skal der opstilles æresport ved bryllup, ligesom ved eksempelvis kobberbryllup? Se også Æresport til bryllup Dansk bryllupsstatistik Hilsen ved bordet Værterne ved bordet Æresport Æresport til diamantbryllup
Kobberbryllup dato
Spørgsmål: Hvornår er der kobberbryllup for vielser den 31. august? Se også Kobberbryllup 29. februar – Øllegaard Kobberbryllup 24. februar – Skuddag Bryllupsdag Kalenderreform

Børnene står for opsætning af æresport sammen med familien og forældrenes naboer og venner. Det foregår når det er blevet mørkt så man kan bilde sig ind at parret ikke opdager det.
12,5 års bryllupsdag
De nyder efter opsætningen den øl og vand det ‘intetanende’ bryllupspar har sat ud – (Den høres nu også om par der lige inviterer bygningskonstruktørerne til en lille hurtig genstand).
Måske er der ingen børn eller de bor længere væk, hvorefter anden familie, venner og naboer står for projektet – ligesom børnenes indsats kan være begrænset ved kobberbryllup på grund af alderen.

Æresporte til kobberbryllup er mere frit konstrueret og i stedet for blomster pyntet med frugter og grøntsager.
Særegent er æresportens halve størrelse; delt på langs eller på tværs (så man skal bukke sig).

Halvvejs mod kobberbryllup, er solbryllup, der er 6¼ års bryllup.


Find datoen for kobberbryllup her.


Se også i Festleksikon om kobberbryllup.
Og dagen begynder med en morgensang