Æresport


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Til de helt store bryllupsdage er det almindeligt at familie og venner i nattens mulm og mørke (kl. 22.00 – 23.00) opsætter en æresport (festportal) ved indgangen (eller opgangen).
Den pågældende boligform bestemmer naturligvis en del af hvorledes udformningen af porten skal konstrueres, og der findes også forskellige traditioner som er egnsbestemte.

Naboen eller de nærmest boende venner kender stedets traditioner, og det er også oftest hos disse venner at æresporten laves.
Æresporten er er et projekt til dagen og at sætte den op er kun halvdelen af arbejdet. Den skal ned igen. Om ikke i nattens mulm og mørke, så under oprydningen næste dag.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM ÆRESPORT:
Kirkepynt
Spørgsmål: Hvem pynter i kirken (landsbykirke) ved et bryllup, og hvem laver æresport til brudeparret?
Æresport ved bryllup
Spørgsmål: Skal der opstilles æresport ved bryllup, ligesom ved eksempelvis kobberbryllup?
Hvornår rejses æresport?
Spørgsmål: Hvornår rejses æresporten inden den store dag med morgensang? Foregår det diskret, eller forventes det, at rejseholdet bliver inviteret ind på en forfriskning efter opsætningen?

Ud over det dekorative, er æresporten den store informationsportal, der fortæller hele nabolaget at her er mulighed for at komme med en lykønskning.

Kobberbryllupsølvbryllupguldbryllup er de tre helt store bryllupsdage, som oftest bliver fejret efter alle kunstens regler.
Æresporten består af grønne grene (gran hvis årstiden er imod andet) og blomster. I midten placeres et bryllupsskjold med navne (tidligere brugte man kun initialer) samt dato og årstal.
Atombryllup (75 års ægteskab!) fejres på samme måde som ovenstående – hvis parret ønsker det.


INSPIRATION: Mange forskellige billeder af æresporteANNONCE:


Kobberbryllup:
Halv æresport (enten en regulær halvdel eller halv højde så alle skal bøje sig for at komme under.

Der findes også mange der benytter en lejlighed som bryllup til at bygge en æresport. Det kan både være ved hjemmet eller på feststedet.
En rund fødselsdag kan også beriges med denne smukke udsmykning, der om noget virkelig skaber en god stemning til en mærkedag.