Reception


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Mød jubilar, nye chef, ny samarbejdspartner, ny …

Reception er en lidt mindre formel måde at mødes på.
Kendetegnet blandt andet ved, at der ikke er noget fast mødetidspunkt, men et tidsforløb hvorunder man selv vælger hvornår man kommer forbi.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM RECEPTION:
Reception og S.U.
Spørgsmål: Hvis man inviterer til en reception ifm. en 50-års fødselsdag vil vi gerne høre, om man kan tillade sig at bede om at få svar tilbage ang. deltagelse. Der er mulighed for ca. 100 potentielle gæster, men da receptionen …

Reception og S.U. Read More »


Gave aflevering
Spørgsmål: Hvornår afleverer man sin gave, når man er inviteret til både bryllupsreception om eftermiddagen og middag om aftenen? Se også Gave og cocktail Gave til rejsegilde Aflevering af brudebuketten Velbekomme Gaver og opmærksomheder Morgensang

Ethvert firma med respekt for sig selv, holder jævnligt receptioner. Niveauet er naturligvis tilpasset årsagen til receptionen som kan være mange.
Der er ofte en buffet i tilknytning til receptionen, så der er også en mulighed for at få lidt til ganen uden ventetid.
Hvor længe man bliver til reception er også helt frit.

Grænseløse receptioner

Imidlertid er der ingen grænser for receptioner, og hver faglig retning skaber sine egne mere eller mindre plausible årsager til en reception:
Produktion af, salg af, forhandling af eller slut med produktion af en ‘dims’.
Opkøb af andre firmaer eller være blevet opkøbt.
Tiltrædelse af nålestribede direktører, nye bestyrelser eller aftrædelser af samme.

Firmaer kan fejres ofte

Firmaets alder kan fejres ofte. Alt efter hvilken branche det drejer sig om, kan receptionerne allerede begynde med 1. års fest. Grunden er naturligvis den dobbelte effekt der findes i firmareceptioner. Ud over det der tilsyneladende bliver fejret, findes der en reklameværdi i offentliggørelsen, og der ligger muligheder for lidt gratis omtale, ikke mindst i lokalbladene.
Skal vi imidlertid holde os til de gamle dyder for et kort øjeblik, må det vel siges at være relevant med 10 – 25 – 50 – 75 og 100 års firmajubilæum, og personalefødselsdage på 50 og 60, ansættelsesjubilæum på 10, 25, 40 og de yderst sjældne 50 år, samt ved afsked.

I modsætning til jubilæum, der på denne liste handler om større aftenfester, er receptioner et festlig indslag i arbejdstiden, og koster som sådan arbejdstimer. Derfor kan det ofte betale sig, at personalet i stedet får et aftenarrangement af en eller anden art. Det rækker også længere i bevidstheden.

Selvbetjening er ofte brugt

Til en mindre reception er serveringen ofte selvbetjening ved en buffet, men naturligvis er der receptioner med så stort et flow at der er betjening ved kødudskæring mv.
Reception kan også være et stort bryllup hvor man vælger denne mulighed, så mange har mulighed for at komme med lykønskning, uden de skal bænkes i de 4-8 timer som en fest ellers let kan tage.
Eftersom brylluppet er ‘det største’ kan det ikke komme bag på nogen at der ofte bliver anvendt både en reception og senere familiefest med de nære venner.
Det mindre formelle giver selvfølgelig mulighed for at perifere bekendte / firmarelationer også kan komme.

Det er almindeligt at medbringe gaver til en reception.
Vin er en udmærket standardløsning, der har den udmærkede tilgift, at det sjældent åbenlyst kan skues hvilket prisniveau vi befinder os på. Til gengæld vil det aldrig gennem de kommende år give tanker til giver, som måske en vase eller et litografi ville gøre.

Åbent hus bruges i samme betydning som reception, men er måske i dag mest anvendt til private arrangementer som store runde fødselsdage, jubilæum og guld/sølvbryllup, og adressen er hjemme i privaten.