Jubilæum


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Stabil eller gået i stå

Alle fødte har fødselsdag, og alle gifte har bryllupsdag.
På samme måde har alle andre firmaer, ansatte, forretninger og lovforslag jubilæum med mere eller mindre jævne mellemrum.

I mange tilfælde kaldes begivenheden både fødselsdag og jubilæum. Dog må jubilæum siges oftest at være med de store runde fødselsdage som 10, 25, 50, 75, 100 år etc.
Ansættelse på samme arbejdsplads fejres som regel ved en reception når 25 og 40 år bliver nået – og 50 hvis man startede meget ung!

Reception er mest til samarbejdspartnere

Mens receptionen mest er til samarbejdspartnere, pr og firmaets side udadtil, hører jubilæumsfesten/firmafesten til indenfor murerne. Altså for personalet. Her er der en mulighed for at takke for produktionen af det store overskud, og er festen på et tilpas niveau, kan ægtefællerne til de ansatte, måske glemme alt det overarbejde der har været nødvendigt i det forløbne år!


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM RECEPTION:
Reception og S.U.
Spørgsmål: Hvis man inviterer til en reception ifm. en 50-års fødselsdag vil vi gerne høre, om man kan tillade sig at bede om at få svar tilbage ang. deltagelse. Der er mulighed for ca. 100 potentielle gæster, men da receptionen …

Reception og S.U. Read More »


Gave aflevering
Spørgsmål: Hvornår afleverer man sin gave, når man er inviteret til både bryllupsreception om eftermiddagen og middag om aftenen?

Gør man en ekstra indsats, og får festbestyrelsen til at hyre topkunstner til underholdningen, vil der også her være mulighed for lidt ekstra reklame i lokalbladene eller landsaviserne – alt efter om det er en grand prix vinder eller om Madonna står på scenen. Tænk at få alle til at tænke på firmaet når de hører Madonna! Og så er det vel underordnet hvad man sælger.
Mindre kan naturligvis gøre det, men så får man også mindre.
Som i alle andre af livets forhold, så får man det man betaler for. Omtanke er så den forskel der gør, om det købte kan bruges eller ej.
Man bliver mæt uanset hvad der spises, men det bedste spiser man ikke for at blive mæt!

Jubilæum er for alle

Der er jubilæum på både arbejdsgiver og arbejdstagers side.
Et firma der har jubilæum har alt efter størrelsen (på jubilæum eller firma) valget mellem den lille reception eller den store firmafest.
Der er også forskel på hvorledes 25 år på samme arbejdsplads bliver fejret. Der kan også her være tale om reception, såfremt jubilaren har mange relationer ud af firmaet, eller der kan holdes et intern arrangement bare for kolleger i firmaet eller i afdelingen.
Dagen kan markeres med et par velvalgte ord og en beværtning med kage eller øl og jubilaren vil mange steder få en ekstra månedsløn eller nogle medarbejderaktier.
Der kan også være tale om andre udmærkelser ved jubilæer indenfor staten eller militæret.