Invitation Invitation


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Invitationen gør planlægningen officiel

Har man været kreativ og fremstillet nogle personlige invitationer vil det altid blive værdsat.

Og allerede her kan festens tema så afspejles. Lad en forventningsoplevelse gå i gang allerede når invitationen åbnes. Den kan overrækkes af en rytter på hest eller af en mavedanser, som desuden står som dekoration eller velkomstkomite ved selve festen.

Invitation til fest skal udsendes i god tid

Invitationen skal naturligvis udsendes i god tid.
Således at alle kan nå at reservere dagen og der må også gerne være god tid til at glæde sig i.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM INVITATION:
Bryllupsgave ved afbud
Spørgsmål: Vi er inviteret til bryllup, men må melde afbud. Bør man sende gaver? I så fald, skal det være af samme værdi/størrelsesorden som hvis man faktisk aktivt deltog? Se også Fødselsdagsgave ved afbud Gaver og opmærksomheder At spise og …

Bryllupsgave ved afbud Read More »


Særforplejning
Spørgsmål: Jeg er vegetar – skal jeg fortælle det til toastmaster eller gavekoordinator – eller til brudeparret selv, når vi takker ja til invitationen? Der står desværre ikke info i kortet. Henvender jeg mig til gavekoordinatoren for at modtage en …

Særforplejning Read More »


Hvornår skal invitationerne ud?
Spørgsmål: Hvor tidlig skal man sende invitationer ud til sølvbryllup? Når det er i juli måned, lige midt i ferieperioden, skal der så mere tid til? Se også At spise og drikke At forsyne sig og andre Borddækning og -udsmykning …

Hvornår skal invitationerne ud? Read More »Invitationen er første led i festens afholdelse, så allerede nu bør festens papirer være klargjort så langt, at de efterfølgende papirer (bordkort, menukort, evt takkekort etc) også er designet.

Invitationens bestanddele

Invitationen skal indeholde: Festgrunden, tid og sted for afholdelsen, ønsket påklædning, S.U. dato (evt. telefonnummer hvis det er svarmetoden) og et par ord såfremt noget skal medbringes.
Det vil endvidere være hensigtsmæssigt såfremt der er navn (og tlf.nr.) på musiker, så sangskrivere og andre underholdere kan checke melodikendskab eller tilstedeværelse af en anvendelig mikrofon.

Toastmaster

Bliver der en toastmaster ved festen bør han også kunne kontaktes af diverse aktører, talere og diverse underholdere, så han kan forberede koordineringen af festens indslag.

stempow / Pixabay

Svar på invitation

En invitation besvares på samme måde som den er afgivet. Det vil sige at en skriftlig invitation skal besvares skriftligt. Det har Emma Gad altid sagt, men alle hører ikke lige godt efter. Mange har benyttet telefonen for samtidig at få lidt at vide om hvem der ellers kommer…

I dag kan man også svare med en mail. Her er selvfølgelig også den fordel, at man altid kan vende tilbage til teksten. Det er smart hvis der er noget vedrørende tøj eller klokkeslæt man senere bliver i tvivl om. Skriv derfor alle relevante data med i svarskrivelsen, og er der spørgsmål kan de lige så godt blive afklaret med det samme.

Arrangøren har styringen

Arrangøren har den overordnede styring til festens forberedelse og dermed afvikling.
Frustration over manglende besked vedrørende tøjvalg er sjusk og helt unødvendigt.

Der skal sørges for at misforståelser er umulige. Og samtidig gøres klar til at imødegå de misforståelser der trods dette alligevel opstår. Det gøres lettest ved en temafest ved at sikre sig et par ekstra relevante dragter og ekstra tørklæder, bastskørt eller relevante hatte.

Det vil påvirke hele festens forløb, hvis en gæst i misforstået tøjvalg møder op i lang selskabskjole til en fest hvor alle andre er i kort.
Den kvinde der har oplevet dette ved hvad det betyder for ens velvære – eller mangel på samme, under hele festen.