Bestman, kan det vel også kaldes på dansk,er gommens hjælper

Det er som regel en god ven man beder om dette tillidshverv. Det er heller ikke usædvanligt at det kan være en bror eller ens far.

Den formelle betydning af forloverens rolle, var at bevidne overfor myndighederne at der ikke var for nært slægtskab mellem brud og gom. Dette blev afskaffet i 1969.
Nu er det snarere en række praktiske opgaver i forbindelse med brylluppet der ofte overlades til forloveren at udføre, eller sørge for at det bliver udført kan nævnes:
Arrangere polterabend, sikre vielsesringenes tilstedeværelse lige fra køb til at overrække dem til præsten (hvis ikke gommen selv vil have ringene i lommen), arrangere udpyntning af kirke – måske sammen med sit kvindelige modstykke, brudepigen (1. brudepige), sørge for transport til kirke sammen med gom og sikre sig at alle tider overholdes.
Desuden sørge for gæstetransport til kirke og herefter til reception / fest dvs. være sidste mand der forlader kirken, og evt. være toastmaster under bryllupsfesten.
Det er i høj grad et tillidshverv.
Forloveren var også det vidne der, før optegnelserne i kirkebøgerne om ægteskab, i tvivlstilfælde kunne bekræfte vielsen. Derfor skulle han også overvåge og sikre at ægteskabet blev fysisk fuldbyrdet.
Dette er dog ikke mere med på forloverens i øvrigt godt besatte liste over arbejdsopgaver.