Bryllupskage

Bryllupskage
LAWJR / Pixabay

Har denne tekst gjort jeres forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Kniven til at skære af en bryllupskage er ofte beklædt med brudeparrets monogram eller initialer, og kan også være et udstyrsstykke i sig selv.

Bruden tager kniven og med brudgommens hånd over sin i det fælles projekt, skæres det første stykke af kagen, som parret byder hinanden af.
Traditionelt skal alle smage af bryllupskagen for at bevare lykken for både brudeparret som for gæsten.
Med hensyn til toppen af bryllupskagen bruges der også nogle steder at fryse den ned og nyde det til det første barns barnedåb eller til papirbryllup. Denne tradition er nok mest egnet til kransekager.

Har man nogle familiemedlemmer der ikke kunne være til stede ved bryllupsfesten, vil det være en kær gestus at gemme et stykke af bryllupskagen til dem. Det kan udmærket sendes i en lille kasse hvis afstanden er til postvæsenets fordel.

 

Den traditionelle kransekage med brudeparret på toppen, var i mange årtier indiskutabelt som indbegrebet af bryllupskage i Danmark.

I dag er den engelske bryllupskage ved at overtage pladsen med nye muligheder for både imponerende og personlige udstyrsstykker. Når et bryllup i dag skal være med format, er bryllupskagen nok det mest markante enkelte objekt. Stort bryllup er med stor bryllupskage i flere etager.

Det er naturligvis muligt selv at creere fortryllelsens kage hvis man har de nødvendige bagefaciliteter og opbevaringsmuligheder til den endelige sammenlægning, samt de kreative evner til måske ud over bryllupsstemningen at få indplaceret det personlige indslag som fx meget personlige figurer på kagens top.

Ved en blomsterbesmykket bryllupskage skal blomsterne selvfølgelig matche brudebuketten, så her er også brug for kommunikation mellem de implicerede parter.

Uanset hvorledes bryllupskagen fremstillet, skal den skæres ud, og dertil får mange en dekoreret kniv. Alle skal have et stykke af bryllupskagen, og det bliver nok heller ikke noget problem med de tilstedeværende.
Prøv at tænke på dem der ikke kunne komme med til brylluppet, på grund af diverse som sygdom, alder eller afstand. De skal også have et stykke.
Få nogle kageæsker til at sende bryllupskage i, og lad en af gæsterne få dette projekt – at sørge for et stykke til de kageæsker der udmærket fysisk kan være til stede på bordet som repræsentanter for de der ikke kunne være til stede.