Hvor tidligt skal julemaden laves?
Spørgsmål:
Jeg skal holde jul for første gang, og jeg er helt på bar bund: Hvor tidligt skal jeg begynde at lave maden, så både and, brunede kartofler og risalamande er klar samtidig?
Svar:
Heldigvis behøver julemenuen ikke være et uoverkommeligt projekt, den kan klares med et par enkle greb:
1. Start med anden ca. 3-3½ time før spisetid.
Så kan den hygge sig i ovnen, mens du laver det andet. Husk at lade den hvile mindst 20-30 min. efter stegning.
2. Lav de brune kartofler sidst.
Kog dem gerne tidligere på dagen, men brun dem lige før servering. Det tager kun 10-15 minutter, og de er bedst helt nybrunede.
3. Risalamande kan du lave i god tid.
Kog risengrøden om formiddagen (eller aftenen før), og rør fløde og mandler i senest en time før servering. Så er det ude af verden.
Så kan du arbejde roligt, og samtidig have styr på det hele. Glædelig jul og god madlavning! 🎄🍽️









Skriv et svar