Når man går til bords til en bryllupsmiddag, ved man at der kan gå flere timer til man tung af lækre retter kan rejse sig et kort øjeblik for straks efter at fortsætte med kaffebord med bryllupskage.

Historisk set betød en bryllupsfest at der blev mulighed for at spise igennem, og når hverdagen ikke bød på muligheder for det store overskud i den retning, er det klart at en bryllupsfest på 2-3 dages gilde betød mæthed og velvære.

I dag er der langt imellem den helt store sult, og derfor er det ikke det at blive mæt, der vil gå over i historien som det evige minde om nærværende bryllupsfest. Der skal noget andet til.
Små lette anretninger der ligesom letter fra tallerkenen til en oplevelse i en anden bevisthed. En bevisthed man altid fremdeles kan vende tilbage til og dermed mindes bryllupsfesten når tilsvarende positive oplevelser tilflyder en i fremtiden. Ikke bare af mad, men oplevelser på det niveau som bryllupsmiddagen befandt sig på.

Værten (som ikke nødvendigvis er brudens far i dag) byder velkommen og præsenterer eventuelt festens toastmaster, som herefter overtager den praktiske styring vedrørende tid og talerække for taler og sange.
Toastmasteren kan også være blevet præsenteret under velkomstdrinken, således at han allerede har en talerliste han kan arbejde på. Uanset hvor mange gæster er det altid de traditionelle talere der kommer først:
Brudens far – Brudgom – Forlover – Budgoms far – Brud (om hun ønsker).
Herefter rækkefølge ud fra hvor tæt man er på parret, ældre familiemedlemmer først.
Nogenlunde samme rækkefølge følger festsangene, og toastmaster sørger for kommunikation med køkken og musiker.

Under hele middagen er deltagerne, og ikke mindst brudeparret, underlagt de bryllupstraditioner der nogen gange på uforklarlig vis har indsneget sig til bryllupsfesten.
Kysseritual 1; Såfremt brudgommen forlader bordet rejser alle herrerne sig for at kysse bruden, og alle kvinder går efter et kys hos gommen, hvis bruden forlader bordet.
Kysseritual 2; Når gæsterne slår på deres tallerkener skal brudeparret op på stolene, eller bordet, og kysse og bruden skal vise sit strømpebånd. Gommen kan blive bedt om at vise sine shorts.
Tramper gæsterne i gulvet skal brudeparret under bordet og kysse.

Efter middagen kan der være mulighed for at strække benene, inden kaffen, mens bordene tømmes og måske omrokeres, hvis kaffen skal serveres i samme lokale og dansen senere trædes.