Kaptajnens Etikettehåndbog

Det er sikkert hændt os alle, at vi i en eller anden situation er kommet i tvivl om, hvorledes vi …

Borddækning og -udsmykning

Smukt dækket og pyntet med krystal, sølv, blomster og lys Der er næppe noget, der i højere grad bidrager til …

Bordsætning

At sætte til bords er et meget delikat arbejde, så vist som alt, hvad der kan komme til at kollidere …

selskabsmaden

Selskabsmaden

Vore måltider ved festlige lejligheder er i international stil Vi danske er vant til at spise godt. Den danske mad …

vin

Vin og Spiritus

Cocktails I de senere år er det blevet meget almindeligt, at gæsterne, umiddelbart før de går til bords, får en …

servering

Servering

Serveringspersonalets forhold Da det kan blive af afgørende betydning for et selskabs vellykkede forløb at serveringen foregår på rigtig måde …

spise og drikke

At spise og drikke

Nydelsen øges væsentlig, hvis det sker i tiltalende omgivelser. For de fleste mennesker spiller det en stor rolle, under hvilke …

vinglas

Med glas i hånden

Flasken eller karaflen med rødvin står normalt ved hveranden kuvert. Glassene står foran og som regel lidt til højre for …

vinglas

Hilsen ved bordet

Vi selv finder det hyggeligt at »drikke glas« med hinanden Vi nordboere har jo den for de fleste andre folk …

servering

At forsyne sig og andre

Brug at kopper Når man drikker af et par kopper, løfter man normalt overkoppen med højre hånd, idet man fatter …

gave

Gaver og opmærksomheder

Husk altid at viske prisen ud på en gave Ved foræring af gaver og blomster gælder der, som i så …

forberedelse

Dagens forberedelse

I mange tilfælde praktisk at stille bordene op aftenen i forvejen Selve dagen for selskabet — lad os antage, det …