Glansbilledfest

Glansbilledfest
ddimitrova / Pixabay

Har denne tekst gjort dine forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Invitationen til glansbilled fest skrives på lyserødt papir med en tegning eller et påklistret glansbillede. Inviationen skal udover tid og sted opfordre gæsten til at tage sine glansbilleder/klistermærker med til at bytte med.

5-7 år.

Forberedelser

Der skal købes
Lyserød dug,
Masser af glansbilleder
Karton til navneskilte / tandstik / ½ kartoffel.
Silkebånd til pynt på bordet
Årstidens grene – blomster

Der skal bages

Boller til børnefødselsdag

Glansbilled festen skal indeholde bagværk, som eksempelvis boller
Skitterphoto / Pixabay

Boller påsat glansbillede med glasur.
Honninghjerter påsat glansbillede med glasur.
Lagkage formet som et hjerte med lyserød glasur.
Der skal findes/lånes udklædningstøj.

Afviklingen

Ved gæsternes ankomst udvælger hver gæst sig et glansbillede, som i forvejen er klistret op på et stykke pap. Dette glansbillede er nu det gennemgående for hvert enkelt barn resten af festen.

Vi er meget interesseret i at modtage aktiviteter til børnefødselsdag.

Har du en beretning omkring børnefødselsdage?Hvis e-mail angives, bruges den alene til at orientere dig om evt. svar, og videregives/sælges ikke.
Hvis vi bruger dit indhold, vil dit navn og by fremgå, hvis angivet.

Navneskilte

Barnets navn skrives nu på navneskiltet med tilsvarende glansbillede. (Navneskilt: tandstik påklistret karton med glansbillede sat ned i en ½ kartoffel). Pigerne sætter sig nu til det lyserøde bord pyntet med blomster og glansbilleder ud for sit eget navneskilt.

Billedbyt

Efter at bollerne / honninghjerterne og den lyserød lagkage er fortæret eller forsøgt fortæret er det tid til at bytte billeder. Medens der byttes billeder kan man evt. læse et eventyr om alfer og trolde.


ANNONCE:


Udklædning

Herefter er det tid til den store klæd ud leg. En stor kasse med passende beklædningsgenstande / kostumer sættes frem til børnene. Børnene skal nu klæde sig ud som den figur de selv udvalgte ved ankomsten fx dame, brud, trold, hawaiipige, hund, bjørn osv. (Forældrene har fundet noget passende tøj til at klæde sig ud i, og som passer til de figurer børnene har valgt at skulle forestille.)

Rollespil

Festens afslutning

Der afsluttes med de traditionelle slikposer. Poserne er denne gang lyserøde servietter ilagt slik og sammenbundet med en silkebåndssløjfe. og selvfølgelig endnu et glansbilled.