Dinofest

Dinofest
ractapopulous / Pixabay

Har denne tekst gjort dine forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Der er vel gemt en lille arkæolog i os alle, så her er chancen for at komme tilbage til tiden med de store giganter. Fantasien bliver stillet på prøve og det er ikke en tur for piverter at tage med tidsmaskinen. 6-9 år.

Invitation

Kan udformes som en invitation til en tur i tidsmaskinen, der tager børnene med tilbage i tiden.

Tegn en tidsmaskine på et stykke karton og skriv fx, Professor (fødselarens navn) har udvalgt xx til at være tidsmaskine pilot på en flyvning tilbage til dinosaurtiden. Flyvningen vil finde sted xxdag den xx kl. xx. Returflyvning samme dag kl. xx. Starten vil foregå fra cape xx. Vær forberedt på store udfordringer på denne endagstur tilbage til giganterne.

Invitationen kan også skrives på en tegning/karton af Fred Flintstone eller en tegning/udklip af en dinosaur.


INSPIRATION: Beskrivelse af en dinofest, samt mange gode billeder.


Forberedelse

Velkomstportal – Skaf en stor køleskabskasse fra den stedlige hvidevareforhandler. Mal kassen så den ligner en klippegrotte. Indvendig limes der billeder op af dinosaurer. Hvis du er meget kreativ kan du også kopierer lyde fra Jurassic Park, som så afspilles når nogen passerer grotten.

Dekorationer

Dæk bordet med en grøn dug. Placer sten/klipper med børnenes navne på dugen som bordkort. Stil plastik- og glansbillede dinosaurer på bordet. Hæld perlegrus og grønne blade mellem dyrene.

Huskeliste:

køleskabskasse – maling – lydbånd – billeder af dinosaurer – lim – pap til dyrespor – sten/klipper –
perlegrus – plastik/glansbillede dinoer – grønne blade –
trylledej.

Afvikling

Når børnene ankommer til festen får de at vide, at de netop er kommet tilbage i tiden med tidsmaskinen, men for at komme rigtig tæt på dinoerne, skal de først følge dyrenes fodspor igennem den hemmelige grotte, der fører ind til dinodalen. Børnene får udleveret en lommelygte for at kunne orientere sig i grotten.

Vel ankommet efter den lange rejse til fortiden skal børnene aktiveres:
Lad dem modellere en dinosaurus af trylledej og bag den i ovnen, så den er færdig inden turen går tilbage til nutiden.

På restaurant DINO kan der herefter serveres fx:
Kæmpesten – Bagekartofler med fyld,
Dinosaurusben og køller – stegeben /svineribben, Flyveøglevinger -Kyllingelår/vinger,
Sandwiches udskåret som en dinosaur.
Hertil drikkes Lava (en rød juice/saft) som afslutning kunne man servere en sandkage/bradepande kage, som er udskåret som en dinosaur og overlagt med grøn glasur.

Yderligere aktiviteter

Rullesten

2 hold skal dyste i en stafet. En rund sten skal med en kæp rulles igennem en bane, hvor der er opstillet 6 pinde på linie. Stenen skal ud og ind mellem pindene. Når deltageren har fået stenen både frem og tilbage starter den næste på holdet osv.

Grav efter forsteninger

Kog nogle ben i 1 time og bag dem så i yderligere 1 time. Lad benene afkøle og mal dem hvide. Begrav benene i en stor sandkasse eller et afmærket område og lad børnene lege arkæologer ved at grave efter benene.

Dinosaurjagt

Lav en stor tegning på pap af en dinosaurus. Klip en i stykker i 5-7 dele og gem delene i et afgrænset område. Lad børnene finde brikkerne og lad dem rekonstruere dinosauren.

Kast med ben

Hvert barn får 10 kast med nogle dinosaurer ben som skal kastes i en spand, som er placeres i en passende afstand fra kasteren.

Hvilken dinosaurfamilie lægger flest æg?

Hvert barn udstyres med en oppustet ballon hvori der er placeres en lille dinosaur figur.
2 hold (familier) stiller op overfor hinanden med ballonen i højre hånd. På start signalet skal ballonen lægges på jorden og dinosauren (barnet) skal sætte sig på den indtil den sprænges og en lille ny dinosaur er kommet til verden. Det hold der først får udklækket sine æg har vundet.

Dekorer en dino

På forhånd er der fabrikeret nogle dinosaurfigurer af tykt pap. Børnene får nu til opgave at dekorere dyrene så de kommer til at se farlige og frygtindgydende ud. Brug blondebånd, pailletter, ris, makaroni, filt pels, farve.

Løb med ægget

Lav dinofødder af tomme cornflakes kasser. Læg dem fladt og lav et x i over siden. Man kan nu sætter sine fødder ind i kassen som et par sko/dinosaur fødder. Monteret fødderne skal man nu løbe igennem en bane, samtidig med at man skal balancere med et stor dinosaur æg (påske æg af de store af pap) på en ske banen rundt. Laves som en stafet mellem to hold. For enden af banen lægges ægges i dinosaurredden.

Afslutning

Der skal vendes tilbage til nutiden. Inden afrejse med tidsmaskinen kommer en hulemand, iført lammeskind og hulemandskølle, for at aflevere de flotte dinosaurafstøbninger (trylledejen).
Afslutningsvis kan man spise nogle dinosaurben (stegte kyllingelår eller ribben) hvortil der drikkes bjørneblod. Alt kan bruges blot man har en god underbyggende historie, der kan sætte børnenes fantasi i gang.