Rumrejsen

Rumrejsen
geralt / Pixabay

Har denne tekst gjort dine forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Prøv denne til næste børnefødselsdag

Festen – en rumrejse – startes med at der fabrikeres rumdragter, som delvis er lavet i forvejen. Herefter begiver man sig ud på rejse til det fjerne.

6-8 år.

Invitation til rumrejse

Udform invitationen som et dobbelt kort der er formet som en raket. På forsiden står der “vær med til at fejre astronauten xx Space´s fødselsdag.

Inde i kortet står der: “Startrek” inviterer dig hermed til fødselsdagsfest, (dato) rumfartscentret NAFØ, (Adresse) alien. Raketaffyringstidspunkt vil være kl. xx og vi forventer at moderrumskibet afhenter os igen kl. xx

Forberedelse

Under forberedelserne skal der laves forskellige indkøb og der skal udfærdiges nogle ting.

Rumdragter

6 fl.s vinpapkasser til hjelme, ledningsstumper, plasticrør, vandslangestykker. – sakse, tape. Der laves en rumhjelm til hvert barn ved ankomsten af de fremlagte materialer. Huller i papkasserne til at se ud af er lavet i forvejen.

ID-badges

Lån en badges maskine på SFOen, og lav navneskilte til de deltagende gæster. Deres eget navn omsluttet af et navn fra star-wars/start-trek, så som Obi Emil, Wan Louise, Master Rasmus osv.


ANNONCE:


Dekoration

Hold farverne i grøn, sølv og sort. Balloner og crepepapir. Lav rumskibe af en gangs aluminium pizzafade. Hæng dem i snore ned fra loftet. Lav ligeledes planeter til at hænge op, balloner eller tegnede.

Bespisning

Spis ufoer (små hjemmelavede pizzaer) og drik jetbrændstof (grøn sodavand). Lav jeres egne mærkater til sodavandene.

Lav en god og fantasifund historie som læses op inden den store rejse, så stemningen bliver den helt rigtige.

Aktiviteter/afvikling af rumrejse

Efter at alle astronauterne er vel ankommet til rumfartscentret, skal der jo først pakkes gaver ud, hvorefter alle får at vide hvad dagens program går ud på. Formålet med missionen læses op, og astronauterne bliver bedt om at fabrikere en rumhjelm, så de til enhver tid kan trække vejret under rejsen til planeten FIXUS. Dog inden sådan en lang rejse skal man have noget styrkende, for at kunne udholde rejsestrabadserne.
Nu går den store rumrejse i gang. Astronauterne iklæder sig rumhjelme og melder klar. Astronauterne kan evt. deles i 2 eller flere hold.

Motorlarm

Under stor motorlarm og en enkelt nytårsraket startes rumrejsen, der tager retning mod den lokale park.

I parken er der lavet 5 poster og et opsamlingsområde, rumstationen “Startrek”.

Første stop er Startrek, hvorefter holdene på skift går ud til en post.

Post 1

Smagsprøver af specialiteterne på Fixus.
Der skal bruges: Mælk fra Mælkevejen, te fra Kina, saftevand fra Neptun, tomatsuppe fra Saturn og kaffe fra Pluto. De forskellige væsker er placeret i flasker og børnene smager igennem sugerør. Hvad er der i Flasken og hvor kommer det fra? Stednavnene opgives på papir, men hvilket stednavn hører til væsken.

Post 2

Nedskydning af rumdyr med strålepistol (vandpistol).
Der skal bruges: 2 vandpistoler, 2 stole, 1 to meter langs bræt, 5 rumdyr klippet ud af pap på klistret støttefod. Placer brættet mellem de to stole. Sæt rumdyrene på brættet og skyd dem ned fra 2-3 meters afstand.

Post 3

Lav et rumvæsen der skal på rumrejse.
Der skal bruges: toilet- og køkkenrullerør, garn, tape, knapper, piberensere, servietter, tusch.

Post 4

Find månesten.
Der skal bruges: stanniol eller sølvspraymaling, 10-15 stykker klippe (sten). På et afgrænses område udlægges sølvfarvede sten som skal findes og medbringes til jorden.

Post 5

Byg et radiotårn så højt som muligt så man kan komme i kontakt med Jorden. Hvem bygger det højeste tårn på 2 minutter. 2 børn på hvert hold.
Der skal bruges: fx kasser fra Netto, klodser, mursten eller blot et udvalg af forskellige ting man kan bygge med, brug fantasien.

Land rumfærgen på jorden

Der skal bruges: Papcirkel som forestiller jorden, små udklippede rumfærger monteret med en nål.
Med bind for øjnene skal de enkelte astronauter prøve, at placere sin rumfærge på jorden.

Afslutning

Startreks kaptajn har i forbindelse med rumrejsen fået fremstillet særlige tapperhedsmedaljer, der bekræfter at astronauterne har været på rumrejse.
Kaptajnen har fået Prinsesse Leah til at underskrive det medfølgende diplom.
For at få disse flotte hædersbevisninger, skal Darth Mauls skat først findes. Udlever et kort med rute der fører hen til skatten der selvfølgelig også kan indeholde slik.