Boldspil

Boldspil
sasint / Pixabay

Har denne tekst gjort dine forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Aktive børn til børnefødselsdag, så er disse boldspil et pletskud.

Kast (spark) en bold

Kast en bold – eller ærtepose mod et passende hul i en papkasse på 3-4 meters afstand. Hvis festen har et tema fx piratfest tegn da en pirat med åben mund på papkassen, eller hvis det er en cirkusfest, tegn da en klovn.

Kast en frisbee

Placer en tom plastflaske på en trappestige, og skyd den ned med friisbeen. Eller brug den i stedet for bold i ovenstående eksempler.

Stenens vogter

Stenens vogter – slå to grene/stolper ned i jorden med 3 meters mellemrum, og placer en flad sten på toppen af hver stolpe. En person skal nu med sin krop vogte at de andre deltagere med bolde på 5 meters afstand ikke skyder stenene ned.

Rul med bolde

Rul med tre bolde – En bane på 10 meter måles op og en stolpe slås i jorden. Det gælder nu for deltagerne enkeltvis, måske mod hinanden, at trille tre bolde på en gang op ad banen til stoplpen, omkring den og retur til start.

Eller rul bolden for at vælte kegler – plastikflasker med vand (så står de bedre).

Dødbold

En deltager kaster en bold højt op i luften, samtidig bevæger de øvrige deltagere sig væk fra ham. Når han igen griber bolden råber han “STOP”, og alle skal blive stående i den stilling de netop var. Kasteren skal nu prøve at ramme en af de andre deltagere, som så bliver den, hvis han bliver ramt.

Handicap-dødbold

Foregår i princippet som alm. dødbold. MEN når man rammes af bolden dør man ikke. I stedet mister man en legemsdel, hvorved man bliver handicappet. Første gang man rammes, mister man brugen af højre arm, anden gang venstre arm, tredje gang højre ben, fjerde gang venstre ben. Man ligger herefter som multihandicappet på jorden. Det interessante er nu, om man bliver ramt en femte gang. Sker det, bliver man mirakuløst helbredt, og har sin fulde førlighed igen (kan evt. sikres ved at lederen “helbreder” ind imellem).


ANNONCE:


Siddebold

En bane på 2×6 meter med et net på midten, højde 60 cm. 3 personer på hver bane, og de skal sidde ned. Der skal nu spilles med bold hen over nettet. Der gives minus point hvis bolden berører snoren, rammer jorden, går under snoren.

Baglæns bold

2 hold a ca. 4-5 stiller op på en række. Forreste barn får en fodbold i hænderne. På startsignal skal han kaster bolden bagud til personen lige bag ham. Næste mand gør det samme. Det hold der først får bolden ned til modsatte ende har vundet.

Vandpistolvolley

2 hold i alderen 8-16 år Hvor længe kan i holde en ballon flyvende ved hjælp af vandstråler fra en vandpistol? Kan i spille til hinanden to og to? En ballon og en vandpistol pr. deltager.

Håndklædebold

To personer i hver ende af et middelstort badehåndklæde. Læg bolden på håndklædet og send den op i luften. Kan I ramme den igen? Kan i spille til et andet par, som bruger håndklædet på samme måde? 1 bold og 1 håndklæde pr 2 personer.