Hvis man gerne vil have frisk luft er det en god ide at lave fødselsdagsfesten i det fri, og der er mange steder det kan lade sig gøre; i skoven, eller i parken, på legepladsen eller ved stranden.
Pak madkurven og tag afsted.

Ud over tid og sted og hvem der inviterer skal der i invitationen til “skovtursfesten” stå hvilken beklædning det forventes af børnene er iført, samt at det skal kunne tåle at blive snavset.

Madvarerne som medbringes i kurven skal være indbydende, også selvom de har været pakket ned, så sandwiches, kyllingelår, boller med pålæg er nogle af favoritterne. Er der på det sted man har valgt at afholde skovturen mulighed for at tænde bål, er pølser og snobrød også en oplagt ide.

En lille rekognoscering i det valgte skovtursområde vil nok være en god ide, så man har et indtryk af hvad området og dets natur kan byde på, hvis man har tænkt sig at arrangere nogle aktiviteter. Måske er det slet ikke nødvendigt, for når børn først kommer i skoven, kan de pludselig sagtens selv finde på noget at beskæftige sig med. Men hvis det ikke er tilfældet, må man have et par ideer med i baghånden.

Rekvisitter som kan medbringes kan være: fodbold, tennisbold til rundbold, boldtræ, frisbee eller drager.

Man kunne fx også lave dragerne på stedet. Er der træer på stedet er det en god ide at opsætte svingtove.

Skoven indbyder til mere end dette. Skoven er det oplagte område til skattejagt.

Udlever et godt gammelt brunt mørnet kort der er brændt i kanten, hvorpå der er indtegnet en rute rundt i skoven til forskellige poster og til slut skatten. På posterne er der små opgaver der skal løses, primært på vej til næste post fx lav et digt på melodien…, find 5 ting med B (fx bi, bille, blad, brændenælde, blomst, bladlus osv.), gåder der skal gættes, lav en dyrefigur af materialer fra naturen (der udleveres snor og tape).