Brudens tale


Har dette svar hjulpet dig, så vurdér det gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Spørgsmål:

Skal bruden holde tale? Jeg ved at min kæreste vil holde en tale for mig ved vores bryllup. Kræves det af mig, at jeg også holder en takketale for ham? Jeg har det meget skidt med, at rejse mig op foran alle vores gæster, det er lige før jeg går i sort over det! Vil det være ok, at lave en sang til ham, hvor i jeg fortæller hvor meget han betyder for mig, og at jeg ser frem til at dele livet med ham? Hvis det er ok at skrive en sang, skal jeg så når den er sunget, rejse mig op, og bede gæsterne om det samme, og så eksempelvis udråbe et 3-foldigt leve?

Svar:

Gommen har næsten traditionelt været mere eller mindre tvunget til at holde en tale. Tidligere som en tak til den familie der har overdraget en brud, men i dag nok mere en tale til bruden selv.
Mange brude vælger også at holde en tale, men det er så absolut frivilligt, og ikke noget der skal holde nogen søvnløs eller spolere hele den dejlige bryllupsdag med nervøsitet.
Det vil være ok at lave en sang, men måske kan du lave en mellemting, nemlig et digt – det kan vel sammenlignes med en sang+. Når man rejser sig for at recitere et digt eller en hvilken som helst tekst, har man jo altid hele teksten som man læser direkte op af.
Du kan eventuelt slutte din tale/digt/sang med samme leve og hurra som gommens tale blev afsluttet med.