Under åben himmel


Har dette svar hjulpet dig, så vurdér det gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Spørgsmål:
Vi ønsker at blive gift i det fri, men kan ikke helt finde ud af om vi må, og hvordan det rent praktisk foregår.

Svar:
Tillykke med beslutningen om et bryllup i det fri.

Med godt vejr vil det blive en stor fornøjelse.
Er ønsket om bryllup ude, er det uden de helt store problemer ved et borgerligt bryllup.

Det praktiske vedrørende bryllup i hver kommune foretages af kommunens borgerservice, så det er her I skal starte. Her kan man spørge om mulighederne for udendørs bryllup, eller man kan blive henvist til en af kommunens giftefogeder, og høre hvad borgmesteren tillader giftefogederne af sjove ting i kommunen. Der er en hel del selvstyre her for magtfulde borgmestre. Siger de at det ikke kan lade sig gøre hvor du ønsker det, er det IKKE muligt indenfor kommunens grænser at blive viet på en fri adresse. Få den altid til at præcisere om de ikke MÅ eller ikke VIL gå med til dine ønsker, for der er mulighed for at få en anden kommunes vielsesbemyndiget til at vie i en anden kommune (hvis kommunens vielsesmyndighed accepterer det).

Næste skridt ved afslag, er henvendelse til borgerservice i tilstødende kommuner.

Brudeparret bestemmer hvilken kommune de vil giftes i, og borgmestrene bestemmer hver især over deres kommunes tilbud og samarbejdsvilje.

Tidligere har kirkebryllup været så total lukket for bryllup i naturen. Et kendt eksempel er dog June og Peter Belli.
Fra 2018 har præsterne fået mulighed for selv at bestemme om de vil vie andre steder end i kirkerummet, så det er jo hurtigt at spørge ham hvis det er kirkebryllup der tæller.