Søndag på rådhuset


Har dette svar hjulpet dig, så vurdér det gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Spørgsmål:
Jeg vil bare høre, hvorvidt man kan blive borgerligt viet en søndag i Danmark.
Jeg skal næste år giftes med min kæreste, og vi vil meget gerne giftes én bestemt dag, der betyder meget for os begge, men dagen er selvfølgelig en søndag.
Det betyder meget for os, at vi ikke skal giftes i en kirke.
Er søndag udelukket til det formål, eller skal man bare finde et andet sted at blive viet end på rådhuset, som har lukket om søndagen?

Svar:
Når det drejer sig om borgerligt bryllup, er der ikke forlangt meget andet fra lovgivernes side, end at kommunen SKAL tilbyde lørdagsbryllup, på rådhuset eller et andet sted i kommunen. Men der skal tages ‘hensyn’ til ønskerne.

Langt de fleste kommuner tilbyder bryllup som standard flere gange om ugen, og rigtig mange kommuner vil vie brudepar alle dage fra mandag til lørdag.

Mange kommuner siger derudover at de er til at tale med når det drejer sig om andre dage – og det vil i denne forbindelse sige søndag og helligdage; mens andre kommuner siger klart nej.

Så det er muligt at blive gift søndag!
Prøv først at spørge på borgerservice i jeres egen kommune. Er de ikke så villige til at tilbyde denne service til jer (som de er til at inddrive jeres kommuneskat), så prøv nabokommunerne. Måske tilbyder de et bedre frit valg..

Om søndagsvielsen så skal foregå på rådhuset i den kommune der vil vie jer, eller et andet sted i kommunen, er også op til kommunen (borgmesteren).
At åbne rådhuset for et bryllup en søndag, er ikke anderledes end at åbne en lørdag, som jo også er lukket for al anden aktivitet.