Gommens tale og tak


Har dette svar hjulpet dig, så vurdér det gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Spørgsmål:
Hvad skal brudgommens tale indeholde? Kan man man godt takke sine forældre og svigerforældre i talen til bruden?

Svar:
Gommens tale er traditionelt en tak til brudens forældre, for den dejlige pige som de har opdraget så godt og som tydeligvis har arvet nogle af moderens fortæffeligheder – (det vil give en glad svigermor).

Som Emma Gad skriver i Takt og Tone “og den usalige Brudgom har derpaa at takke Brudens Forældre for den Livets største Gave, de har skænket ham, en Pligt som har ødelagt Festens Glæde for mangen Brudgom, og som – det skal indrømmes – heller ikke altid klares med afgjort Held.”

Heldigvis er formen i dag noget mere afslappet, og takken for bruden er måske ikke så central mere, eftersom mange jo både kan have boet sammen i mange år og have fået børn.

Men selv om det måske mere er en tale til bruden i dag, er takken til brudens forældre for både bruden og den venlige modtagelse af gommen da han dukkede op, en vigtig bestanddel. På samme måde kan gommens forældre takkes for deres modtagelse af den pige der nu sidder som brud.

Ellers kan talen indeholde historien om hvordan parret mødtes, måske hvilke genvordigheder de skulle igennem før hun gav ham sit ja – og der kan fortælles et par fælles oplevelser, hvor bruden gjorde noget det satte hans hjerte i brand – eller hvor gommen dummede sig.