Traditioner


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!
Kend dit folks, din arbejdsplads og din families traditioner

Noget der binder et land, et folk, en kollegial gruppe eller en familie sammen, er de traditioner der bliver gentaget når vi mødes. Traditioner eller ritualer, vi kender dem og elsker dem eller elsker at hade dem, men det er vores og vi kan slappe af under deres gennemførelse.

Når man kommer ind i nye kredse, vennekreds eller kærestes familierelaterede sammenkomster, kender man ikke deres specielle traditioner og bør fornuftigvis holde lav profil. Ikke blot for ikke at blive godt til grin (det er i øvrigt en god måde at blive husket på), men for ikke at gøre noget man absolut ikke gør i den aktuelle kreds, af en årsag alle måske kender men ikke taler om.
Imidlertid skal man naturligvis være tilstede og aktiv, og derfor er det grundlæggende vigtigt at kende den standardiserede opførsel. Derfor er det godt at kende sin Emma Gad.

Bryllupstraditioner er naturligvis den mest omfattende samling af traditionelle handlinger i forbindelse med en kirkelig handling. På flere områder ses handlinger som stammer fra gamle hedenske opskrifter og forestillinger ved et bryllup. Der er en ikke ringe grad af overtro impliceret ved de fleste bryllupper.