Hestevogn Hestevogn


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Den eventyrlige transport er sjælden i dag

Transporten fra kirke efter aflæggelsen af det højtidelige løfte, har for mange, nok især piger, været med en flot ekvipage.
Imidlertid bliver mulighederne for at skaffe et par heste mindre og mindre.
Hestetransport er desuden noget begrænset af lange afstande. Og så er en succes temmelig betinget af et vejr der ikke altid kan garanteres her i landet.
Men disse begrænsninger er så yderligere med til at højne oplevelsen når det lykkes at forlade kirken i en bryllupskørsel der lyder af lykkebringende hestesko.

Graham-H / Pixabay

Traditionelt har studenterkørsel også været med hestevogn. Ikke så stilig en transport som til bryllup, men så til gengæld smukt pyntet med de også udsprungne bøgeblade.
Denne kørsel til drinks hos alle forældrene, kan kun foregå i hestevogn hos de der har forberedt sig i meget lang tid på denne oplevelse; for der er ikke nok heste og vogne til at dække efterspørgselen. En pyntet lastvogn eller en dobbeltdækkebus har imidlertid også sin charme.

Endnu mere end ovenstående bryllups- og studentertransport, er hestetransporten den ultimative transportform til begravelse.
Her kommer hestens langsomme tempo virkelig til sin ret, og begravelsesfølget har mulighed for at gå efter vognen i langsomt tempo, som vil stresse enhver bilist. Og skulle det begynde at regne, er det nok ikke det tidspunkt man ville begræde det mest.