Fødselsdage, bare et nummer i rækken

Fødselsdage, bare et nummer i rækken

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Fødselsdage har to dimensioner

Ude og hjemme.

UDE, PÅ ARBEJDSPLADSEN, er der de fleste steder opstået diverse mere eller mindre ufravigelige traditioner.
Det kan går i retning af rundstykker til formiddagskaffen. Eller blødt brød om eftermiddagen. Mange steder er det tillige kombineret med et lille glas.
Hvem der er giveren er der ikke faste regler for. Er kollegerne (gruppen) af en vis størrelse er der mange steder en personaleforening, -klub eller -kasse der betaler (af ens egne indbetalede penge).

Arbejdspladsen kan give en gave

Gaver kan forekomme, men er oftest kun ved de store runde (50 og 60 år), og det må siges at være rigeligt, for i bund og grund er vores fødselsdag privat, og totalt uinteressant for vores arbejdsplads.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM FØDSELSDAG:
Ønskeseddel hvornår
Spørgsmål: Hvornår skal jeg sende invitationerne ud? Der inviteres 100 gæster. Kan jeg godt sende min ønskeseddel sammen med indbydelsen. Se også Blomstersprog Hvornår bliver vi gift? Lange handsker af hvornår Hvornår skal invitationerne ud? Hvornår rejses æresport? Hvornår må …

Ønskeseddel hvornår Read More »


60 års fødselsdag med børn
Spørgsmål: Jeg holder snart 60 års fødselsdag. Et af gæsteparrene vil have deres børn med, men jeg har kun indbudt de voksne. Hvad er normen i sådan et tilfælde? Se også 70 års fødselsdag Ægtepar sammen til 80 års fødselsdag …

60 års fødselsdag med børn Read More »


Placering til 70 års fødselsdag
Spørgsmål: Hvordan placeres mand og kone ved en 70 års fødselsdag med 30 gæster? Se også Bryllupsdag Ægtepar sammen til 80 års fødselsdag 2 og 3 års fødselsdag 30 års fødselsdag 70 års fødselsdag 60 års fødselsdag med børn

Fejring med nærmeste familie og venner

HJEMME FEJRES DE FLESTE FØDSELSDAGE med den nærmeste familie og venner. Dog ikke nødvendigvis på samme tid.
Fra den tidlige barndom kommer fødselsdage ind som et kærkomment element til at opløfte nogle dage til fester. Ikke blot ens egen. Enhver fødselsdag er krydret med søde sager og glade familiemedlemmer og diverse tanter man ellers ikke ser.

Der er en fejring af fødselsdage hvert år

Som voksen byder vores fortravlede dagligdag ofte den tanke frem, at springe fødselsdagen helt over som festlighed. Festen kommer jo ikke mere af sig selv.
Så selv om vi måske kun føler vi har tid til at fejre de runde fødselsdage, bliver det alligevel til en fødselsdag hvert år – alt andet vil vær uforståeligt for vore egne børn for de kunne absolut ikke tænke sig at springe over.

God anledning til at se familien

Hvis vi absolut behøver en grund til at se familien, er fødselsdagene da udmærket, men den personlige udvikling begynder nok at falde i tempo efter de 30, og der skal efterhånden 10 år til, for at man kan se en personlig ændring.
Den samme kraft der har ligget bag enhver fødselsdag i barndommen, kan måske kun lige føles ved de runde dage. Oftest uden den glæde der præger ethver fødselsdagsbarn, som på ingen måde betragter det andet end meget positivt, at blive et år ældre.