4-6 år

4-6 år

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Seje drenge og piger!

Nu begynder fødselsdagene at blive noget børnene ser hen til. Ikke bare deres egne, men også alle kammeraternes. Næst efter at have fødselsdag, er det bedste de ved at komme til fødselsdag.
Børnene er vant til mange omkring sig og en temmelig højlydt omgangsform, så der kan nu udmærket inviteres mange med til fødselsdagene.

Temafester

Temafester er en vidunderlig festform, og temaet kan jo i virkeligheden være hvad som helst.
Temaet er et layout, et design lagt over den traditionelle fødselsdagsfester man altid har holdt, men at have temaet at holde sig til gør det lettere at at ‘producere’ festen, hvor de største problemer ellers er at alt er muligt og alt kan lade sig gøre.
Temaet kan sætte fantasien på skinner og hvad enten man vil dække temaet ind ved købeprodukter (en temapakke) eller temaet er egnet til eget design (måske sammen med børnene i første del af festen).

Fødselsdagsbordet

garten-gg / Pixabay

Det traditionelle fødselsdagsbord kan tilpasses ethvert festtema. Fødselsdagsboller, kagemand og lagkage kan formes og dekoreres så festens tema også kan gøres spiseligt. Sodavand i alle farver eller med hjemmelavede etiketter vil kunne simulere hvad som helst.

Uanset om fødselsdagsfesten har et tema eller ej, hører det med til en fødselsdag for de mindre, at gennemføre en skattejagt.
Detaljerne kan variere i det uendelige og skattejagten kan gennemføres med samme fryd på 10 kvadratmeter som på 10 tønder land.

Følg et spor

Lad børnene følge et melspor rundt i haven/parken. Lav god afstand mellem afmærkningerne, så børnene skal lede lidt.

Gåder/rebus

En alm. skattejagt hvor næste sted/holdepunkt på jagten er beskrevet med en gåde fx “Hver mandag kommer der en stor lastbil og bytter mig ud med en ny” (skraldespand), eller “Når det regner skal jeg passe på ikke at løbe over” (regnvandsopsamler) osv. Hvis man har lidt fantasi kan man også tegne små rebuser.

Puslespil uden brikker

mikesween / Pixabay

Lav et stort puslespil af en gammel plakat eller lignende. Lim motivet op på et stykke karton og klip det i 7-8 stykker. Gem stykkerne tæt omkring en post. Lad børnene finde brikkerne og samle puslespillet.
Gå efter en skitse.
Tegn en skitse af dit grundstykke med hus/ gynger/ sandkasse/ garage osv. Start skattejagten ved fx sandkassen, hvor børnene får udleveret “kortet”. De får nu besked på at gå til et bestemt sted på kortet, hvor de vil finde en seddel om næste holdepunkt. Lav 4-5 poster på ruten inden man finder frem til skatten. Den sidste besked må gerne være lidt kryptisk med hensyn til hvor skatten er. (Skatten er hvor muldvarpene arbejder eller – hvor fuglene bor – hvor skaden gemmer sit sølvtøj o.l.) Jagten kan på hver post også krydres med en lille historie om fx sørøvere/røvere/indianere osv., fantasien er din.