Gavebord Gavebord


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Til store fester opstilles ofte gavebord.

Eksempelvis bryllup, runde bryllups- og fødselsdage, konfirmation samt receptioner.

Ved større arrangementer kan der sættes et nummer på gaven og indskrives i en gavebog. Der skal uendelig lidt ‘kiggen i gaver’ til, før diverse kort med lange bånd har forvildet sig væk.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM GAVE:
Pengegave
Spørgsmål: Hvor mange penge bør man give til et vennepar i bryllupsgave?
Fødselsdagsgave ved afbud
Spørgsmål: Min svigerinde afholder fødselsdag sammen med min 2 årige niece. Vi kan ikke deltage så spørgsmålet vi diskuterer i familien er, om det er god etikette at sende gave eller tage en gave med til begge næste gang man …

Fødselsdagsgave ved afbud Read More »


Gave aflevering
Spørgsmål: Hvornår afleverer man sin gave, når man er inviteret til både bryllupsreception om eftermiddagen og middag om aftenen?

Hvornår der pakkes gaver op fra gavebord er forskelligt

Hvornår gaverne åbnes er individuelt. Det kan foregå mens gæsterne drikker velkomstdrink (af hjælper), under kaffen (festforløbets første pause) eller efter festen når gæsterne er gået.
Der kan være mange individuelle grunde til at ‘udpakke’ som man gør. At eksempelvis lade alle bryllupsgaverne vente med at blive pakket ud til gæsterne er gået, kan vel være for at undgå det utilsigtede pinlige ved utallige ens gaver eller små gaver blandt store.

Et pakket gavebord
Vissenbjerg Lokalhistoriske Arkiv – Gvebord 1976. (B1650)

At vente med udpakning kan støde

Det kan lyde som en god måde at gemme udpakningen. Det betragtes dog også nogle steder for at være meget uhørt ikke at pakke ud under selve festen.

Gavekoordinator er en mulighed

En gavekoordinator vil være en god sikkerhed mod de pinlige episoder hvor der går kludder i hvem der har givet hvad.
Hvor meget arbejde der skal lægges i dette arbejde er naturligvis bestemt af gæsteudbuddet. Det at have en til at tage vare på disse praktiske opgaver vil være en hjælp til værterne. De har som reget har nok at se til hvis det er i firmaregi, eller som bør være fri for sådanne praktiske huskeopgaver på festdagen.