Fødselsdag og juleaften er gaveudpakning

Der skal gives en gaver ved fødselsdage, hvor vi lige fra barnsben af er blevet betænkt med alskens produkter.

Der skal af en eller anden grund(!) gerne være mange gaver til børnene. Det kombineres så med at give såkaldte gavnlige gaver, eller bløde pakker (som man uanset fødselsdagen jo har brug for)- og samme forhold gør sig også gældende med hensyn til juleaften.

Når det drejer sig om de runde fødselsdage eller de bryllupsrelaterede fester bliver det nogle gange lidt mere kompliceret at finde gaven.

Bryllup.
Dette er vel naturligt den største gavefest af alle de muligheder der findes for at give en gave.
Det var måske lettere at give gaver dengang et bryllup også var lig med at stifte bo for første gang, hvor man således kunne bruge alt.
I stedet er der i dag ofte fremstillet gavelister, så brudeparret får det de ønsker sig. Lidt kedeligt måske, men så har man da sikret sig at det er noget der ikke skal byttes!
Sølvbryllup.
Tidligere var gaven altid af sølv. I dag er mulighederne bredere men på samme niveau.
Guldbryllup.
Ting og sager til hus og hjem mangles sjældent ved et guldbryllupspar. Giv gerne personlige gaver. Gode familiebilleder er også i kurs, eller blot af børnebørnene (evt. børnebørn med børn – oldebørn alene har ikke samme pondus selv om de er små og søde). En meget velkommen gave kan være at blive inviteret med på ferie et ‘eksotisk’ sted.

Ved store arrangementer er der ofte placeret et gavebord hvor gaverne kan afleveres og senere beundres (og sammenlignes!).