Dåbsfest


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Når festens hovedperson helst tager en lur

Skal dåben fejres hjemme for faddere og den nærmeste familie ved en frokost, vil alle ankomme lige fra kirken på samme tid.
Det betyder at alt forarbejdet med maden skal være tilrettelagt i forvejen. – medmindre man har en hjælper der dækker bord under kirkehandlingen.
Nu er denne fest speciel ved at hovedpersonen måske allerede sover inden maden er serveret, og er vældig tilfreds dermed. Den store virak der ellers kan kendetegne fester rører ikke dagens hovedperson.

En stor fest er mulig

Naturligvis er det muligt at benytte barnedåben som anledning til at lave en større familiefest. Det er nok grunden til at lørdagsdåb er på vej frem. Med start i hovedstadsområdet vandrer lørdagsdåben nu mod vest, men stadig med præsten som den bestemmende faktor.

Der kan være forskellig opfattelse af hvor ‘festlig’ barnedåben skal være, men har man tanke på festens hovedperson får man nok en ide om hvilket niveau der passer familien bedst.


GÅ I DYBDEN MED BARNEDÅB:
Hvad skal barnet hedde? Fødsel Barnedåben og dens forløb Navngivning Barnedåbsfest


Holdes festen hjemme på barnets domicil, følges man fra kirken og kommer til en frokost, der kan have en eller flere retter som tid og økonomi former.
Det vigtigste er muligheden for at beundre familiens nye medlem og få plads til måske at sige et par ord samt til at pakke gaver ud!

Barnedåben kan se således ud efter hjemkomst fra kirke

 • Velkomstdrik.
 • Middag og herunder
  1. tale: Forælder takker fadderne.
  2. tale: En af fadderne (den ældste) takker for tilliden.
  3. tale: Bedsteforælder og andre.
 • Måske en sang
 • Kaffe og herunder
  Pakke gaver ud og beundre barnet.

Husk billederne

Benyt lejligheden til at tage billeder af generationsrækken. Er der en olde- eller tipolde- som ikke er til stede på grund af diverse alderdomsskavanker, vil det ofte være overkommeligt at tage et hurtigt besøg til plejehjemmet.
Dåb er en familiebegivenhed.

Dåbsprocenten var for fødte i år 2000 77,2% (pr. 1. januar 2002), hvilket er et fald fra de 80,6% som er gældende for årgang 1990 (Kilde Danmarks Statistik).
De største nedgange er i Østdanmark, og medvirkende årsag til udelukkende at navngive børnene, er her også med den medvirkende faktor, at her bor flest af fremmed herkomst.