Festligt kirketøj


Har dette svar hjulpet dig, så vurdér det gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Spørgsmål:
Kan jeg tage min flotte nye festkjole på i kirken? Vi er inviteret til bryllup kort efter og vil også gerne her bruge vores fine festtøj. Nogen siger dog at jeg ikke kan have lang festkjole på i kirken, men at jeg først skal skifte til festkjolen inden middagen. Bryllupperne er hhv. kl. 14 og 15, og vi skal direkte fra kirken og til kaffe med efterfølgende middag, så jeg ved da ikke hvornår jeg kan skifte. Kan jeg ikke tage festkjolen på fra starten, eller er det et stort brud på takt og tone?

Svar:
Med hensyn til tøj i kirken, så kan man komme som man er. Kirken har ingen tøjkodeks, men nogle mere eller mindre faste adfærdsregler, som enhver naturligvis bør rette sig efter.
Ikke blot for sig selv, men også af respekt for de andre deltagere og gæster i de kirkelige handlinger. Dette gælder jo uanset hvilken religions kirkerum og kirkehandling man besøger.

Den bare hud

Hvis vi nu går ud fra at kjolen hverken er hvid eller sort, kan det eneste (store) problem (i kirken) være den bare hud. Helst ikke for nedringet og ikke bare skuldre i kirken.
Det problem kan jo enkelt klares med et sjal.
Der kommer i grunden flere spørgsmål vedrørende din mand.

Smoking

Smoking er til selskabsbrug efter kl. 17 og ikke til kirkebrug, men… det er nok en af de gamle regler der ruskes mest i.
Mange kommer i smoking i dag. Men her må så yderligere kastes den regel på banen, at ingen er pænere klædt på ved et bryllup end brud og gom. Hvis gommen således er klædt i mørkt jakkesæt, kommer ingen naturligvis i smoking (eller kjole og hvidt for den sags skyld).

Løsningen på det hele

Livet som gæst ville blive betydelig lettere, såfremt der ved invitationen stod præcis dresscode – eller et par valg (ex. smoking eller mørkt tøj). Det frie valg er ikke altid så frit.

Enhver der afholder et bryllup vil sørge for steder til omklædning til festen. Som regel er der også fin tid, mens brudeparret er til fotosession.