Lagkage

ikon / Pixabay

Til at bage en lagkage selv, har dk-kogebogen nogle bud.
Herunder en række tekster hvor lagkagen indgår som element.

  • 1 år (fødselsdag)
    Den første fødselsdag er nok først og fremmest en milepæl for forældrene.
    Nu kan et års hårdt arbejde fejres. Barnet har lært, og er begyndt at anvende nogle af de færdigheder man har ser frem til, vil gøre hverdagen lidt lettere.
    Men glem aldrig det fortryllende nu med en etårig. Det kommer aldrig igen.
  • 2 og 3 år (fødselsdag)
    Vuggestuebarnet på vej frem.
    Endnu nogle milepæle at fejre. Der sker så meget på et år, men er man sammen med barnet hver dag er det meste kommet jævnt og glidende.
    Så er det en fornøjelse med et hold fødselsdagstanter, der kan fortælle årets udvikling.
  • Glansbilledfest (børnelege)
    5-7 år. Invitationen skrives på lyserødt papir med en tegningeller et påklistret glansbillede.
    Invitationen skal udover tid og sted opfordre gæsten til at tage sine glansbilleder/klistermærker med til at bytte med.
  • 4-6 år (fødselsdag)
    Seje drenge og piger!
    Nu begynder fødselsdagene at blive noget børnene ser hen til. Ikke bare deres egne, men også alle kammeraternes. Næst efter at have fødselsdag, er det bedste de ved at komme til fødselsdag.
    Børnene er vant til mange omkring sig og en temmelig højlydt omgangsform, så der kan nu udmærket inviteres mange med til fødselsdagene.
  • Selskabsmaden (etikette)
    Vi danske er vant til at spise godt. Den danske mad er i al almindelighed solid og, sammenlignet med fx den franske, fed. Dette gælder dog kun vor daglige, vor nationale kost. Selskabsmaden, som er den mad, der nærmere skal behandles her, eller den mad, der serveres på de store restauranter, adskiller sig ikke væsentligt fra, hvad man får under tilsvarende forhold i andre lande, måske er den dog i højere grad tilberedt med smør og fedt end med olier, som det fx er tilfældet i Frankrig og Italien.