Karneval er fest med frit tema

En temafest er én måde at holde en fest på. Det kan fx være en 80’er fest, eller en hvilken som helst fest der ikke i forvejen har et tema som bryllup og konfirmation hvor der ligger lidt fastere rammer.

Har man lyst til at se nogle venner til en festlig sammenkomst, uanset om der er en grund som fødselsdag (børnefødselsdag), fætter/kusinefest, jubilæum, julefrokost og klassefest, eller der ingen ydre grund er – så kan en temafest lige være sagen.
Her er der ingen begrænsninger, hverken for hvilket tema der skal vælger, eller hvorledes udgifterne skal fordeles. Den der indviterer vælger retningslinierne.
Temafest er vel i grunden blot en videreudvikling af karnevallet, hvor karnevallets frie valg om dragter, er skiftet ud til fordel for et fælles tema, som også muliggør at alle omgivelserne, det være sig dekorationer eller serveringspersonale, også passer ind i temaet.

Diverse festarrangører har hver deres specialer til temafester hvor hele udstyret er klart til en fænomenal fest der vil blivet husket længe. Imidlertid skal ingen tage patent på denne festform. Fantasi og lidt arbejde, er nok til at selv det mindste kollegieværelse kan benyttes til en temafest. Emnet kan nok ikke være af stor karakter, men med gæsternes feststemning og et dæmpet lys kan fantasien skabe en forrygende tur.

Mange TV show er i sig selv opskriften på en temafest og med den konstante kopiering vil der kunne hentes inspiration fra alle fjernssynsstationer. De gamle klassikere som “Gæt og grimasser” og “Fup eller fakta” er af mindre beskaffenhed, men kan så til gengæld bruges til alle fester.

Naturligvis kræver en temafest mere konstrueret forberedelse, men til gengæld vil hele festforløbet så til gengæld bestå af en sketch alle er deltagere i. Et anderledes tema, giver en anderledes fest – der huskes.
Alt efter alder kan man starte med en tresserfest, og året efter en halvfjerdserfest etc. Så ender det med en ‘kom som du er’ i 2020.

Naturligvis kan man også købe sig til et komplet temafest arrangement, hvor der bliver leveret de rette kulisser og enkeltgenstande der underbygger det valgte tema. Af populære temaer kan nævnes:
western – al capone – mash – hawaii – robinson – fangerne på fortet – hollywood – kgb – james bond – beach – gangster – 1001 nat – caribisk – sørøver – viking – mexicansk – græsk – cirkus – galla – surprise – japansk – grease – romersk – asian – morten korch – høstfest – fransk – italiensk – horror – jul på landet – 60(70-80)’er party – middelalder – hippie – space – titanic.