Bryllupstøj


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Den hvide kjole er forbeholdt bruden denne dag

De kvindelige gæster bør undgå at tiltrække sig for meget opmærksomhed på brudens bekostning – så benyt det ekstravagante med omtanke.

Kvindelige gæster til bryllup der skal overvære den kirkelige handling, bør, såfremt de har ærmeløse kjoler bære et sjal eller lignende. Endvidere er det upassende med nedringede kjoler i kirkelige sammenhænge.
Sorte kjoler bør kun benyttes såfremt der er noget farvet tilbehør.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BRYLLUP:
Regn på bryllupsdagen
Spørgsmål: Hvad betyder det efter gammel skik hvis det regner på bryllupsdagen?
Gave aflevering
Spørgsmål: Hvornår afleverer man sin gave, når man er inviteret til både bryllupsreception om eftermiddagen og middag om aftenen?
Galla igen
Spørgsmål: Vi er inviteret til kirkebryllup kl 16.30 med efterfølgende traktement ved kirken, og så Gallamiddag kl. 18.00. Der er ikke nævnt dresscode i invitationen. Hvad tager vi på, da jeg har læst, at herrer ikke må bære smoking i …

Galla igen Read More »I modsætning til bruden og de kvindelige gæster, er der for herrerne ikke noget problem ved at være klædt som gommen. Naturligvis ikke mere velklædt, men tilsvarende er meget fint.

Som gæst kommer man altid langt med mørkt eller gråt tøj.

Tænker man på at komme i kjole og hvidt eller smoking, bør man kontakte brudeparret eller forlover for dresscode.
Den betænksomme indbyder har naturligvis skrevet dresscode i indbydelsen og disse skal altid efterkommes af gæster.
Til kjole og hvidt er sorte laksko et godt valg og i det hele taget er sorte snørresko velegnede til selskabsbrug. Kraftige sko og tykke såler er ikke velegnede selskabssko, men yderst velegnede for fod og velbefindende!


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM DRESSCODE:
Galla light
Spørgsmål: Vi skal til 50 års fødselsdag – dresscode er “Galla Light”. Hvad har kvinden på i dette tilfælde: lang eller kort kjole og er det en festkjole ?
Dresscode til konfirmation
Spørgsmål: Jeg havde tænkt mig at tage hvide bukser på samt en farvet top. Nu er der nogen der har fortalt mig, at man ikke må have hvidt på til en konfirmation, er det korrekt? Jeg ved man ikke må …

Dresscode til konfirmation Read More »


Pænt aftentøj
Spørgsmål: Hvad skal man komme i, når invitationen lyder på dresscode pænt aftentøj?

Skal festen være i smoking er eventuel kirkedeltagelse i mørkt tøj hvorefter der skiftes. Selv om man er begyndt med at være lidt mere afslappet på dette punkt i dag, er der som regel god tid til af skifte efter kirkehandlingen inden festen starter, og så kan festen starte i frisk tøj.