Den hvide kjole er forbeholdt bruden denne dag

De kvindelige gæster bør undgå at tiltrække sig for meget opmærksomhed på brudens bekostning – så benyt det ekstravagante med omtanke.

Kvindelige gæster til bryllup der skal overvære den kirkelige handling, bør, såfremt de har ærmeløse kjoler bære et sjal eller lignende. Endvidere er det upassende med nedringede kjoler i kirkelige sammenhænge.
Sorte kjoler bør kun benyttes såfremt der er noget farvet tilbehør.

I modsætning til bruden og de kvindelige gæster, er der for herrerne ikke noget problem ved at være klædt som gommen. Naturligvis ikke mere velklædt, men tilsvarende er meget fint.

Som gæst kommer man altid langt med mørkt eller gråt tøj.

Tænker man på at komme i kjole og hvidt eller smoking, bør man kontakte brudeparret eller forlover for dresscode.
Den betænksomme indbyder har naturligvis skrevet dresscode i indbydelsen og disse skal altid efterkommes af gæster.
Til kjole og hvidt er sorte laksko et godt valg og i det hele taget er sorte snørresko velegnede til selskabsbrug. Kraftige sko og tykke såler er ikke velegnede selskabssko, men yderst velegnede for fod og velbefindende!

Skal festen være i smoking er eventuel kirkedeltagelse i mørkt tøj hvorefter der skiftes. Selv om man er begyndt med at være lidt mere afslappet på dette punkt i dag, er der som regel god tid til af skifte efter kirkehandlingen inden festen starter, og så kan festen starte i frisk tøj.