Bryllupstøj


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Den hvide kjole er forbeholdt bruden denne dag

De kvindelige gæster bør undgå at tiltrække sig for meget opmærksomhed på brudens bekostning – så benyt det ekstravagante med omtanke.

Kvindelige gæster til bryllup der skal overvære den kirkelige handling, bør, såfremt de har ærmeløse kjoler bære et sjal eller lignende. Endvidere er det upassende med nedringede kjoler i kirkelige sammenhænge.
Sorte kjoler bør kun benyttes såfremt der er noget farvet tilbehør.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BRYLLUP:
Gaver til guldbryllup
Spørgsmål: Hvornår overbringer man gaven fra børn og børnebørn til et guldbryllup? Er det om morgen eller til middagen om aftenen?
Sang til sølvbryllupspar
Spørgsmål: Findes der en speciel tekst, som man synger om morgenen til sølvbryllupsparret på melodien “katinka, katinka luk vinduet op”.
Tale til guldbryllup
Spørgsmål: Hvornår skal guldbrudgommen holde tale til sin kone ved festmiddagen?

I modsætning til bruden og de kvindelige gæster, er der for herrerne ikke noget problem ved at være klædt som gommen. Naturligvis ikke mere velklædt, men tilsvarende er meget fint.

Som gæst kommer man altid langt med mørkt eller gråt tøj.

Tænker man på at komme i kjole og hvidt eller smoking, bør man kontakte brudeparret eller forlover for dresscode.
Den betænksomme indbyder har naturligvis skrevet dresscode i indbydelsen og disse skal altid efterkommes af gæster.
Til kjole og hvidt er sorte laksko et godt valg og i det hele taget er sorte snørresko velegnede til selskabsbrug. Kraftige sko og tykke såler er ikke velegnede selskabssko, men yderst velegnede for fod og velbefindende!


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM DRESSCODE:
Dresscode til konfirmation
Spørgsmål: Jeg havde tænkt mig at tage hvide bukser på samt en farvet top. Nu er der nogen der har fortalt mig, at man ikke må have hvidt på til en konfirmation, er det korrekt? Jeg ved man ikke må …

Dresscode til konfirmation Read More »


Formiddagssmoking
Spørgsmål: Hvad er dresscode ved velsignelse af guldbrudepar? Vi er inviteret til min svigerforældres kirkelige handling en mandag kl. 11.00 med efterfølgende frokost kl. 13.00. Svigerfamilien ønsker at anlægge smoking, hvorfor jeg er blevet spurgt om jeg vil gøre det …

Formiddagssmoking Read More »


Festligt kirketøj
Spørgsmål: Kan jeg tage min flotte nye festkjole på i kirken? Vi er inviteret til bryllup kort efter og vil også gerne her bruge vores fine festtøj. Nogen siger dog at jeg ikke kan have lang festkjole på i kirken, …

Festligt kirketøj Read More »Skal festen være i smoking er eventuel kirkedeltagelse i mørkt tøj hvorefter der skiftes. Selv om man er begyndt med at være lidt mere afslappet på dette punkt i dag, er der som regel god tid til af skifte efter kirkehandlingen inden festen starter, og så kan festen starte i frisk tøj.