Blomster Blomster


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Der er altid en grund til at benytte smukke blomster

Det kan være som en lille tak eller til dekoration af bord og stue eller arbejdsplads.

Har man tænkt sig at give værtinden en buket blomster, vil det være betænksomt om de blev sendt i forvejen. Det kan gøres med en tak for indbydelsen og en kommentar om at man glædes sig til aftenens festlighed.
Når gæstebuddet starter har vært og værtinde meget andet at tage sig til end at lede efter vaser til blomster!


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BLOMSTER:
Blomstergave
Spørgsmål: Hvad giver man til en konfirmation, hvor man ikke er inviteret (jeg husker begrebet: istedet for en blomst) og i det hele taget synes jeg det er svært at vide hvad man giver til en given begivenhed.
Blomstersproget
Spørgsmål: Hvis man vil give en efterladt en buket blomster, skal de så have en bestemt farve, må de eventuelt være hvide?

Blomster hører til store højtider

Vore store højtider er altid forbundet med blomster til dekorativ pyntning af lokale – og personer.
Ved bryllup er der stor anvendelse af blomster. Først og fremmest med en brudebuket der kan tolkes som den store blomstring af et kærlighedsforhold. En mindre buket til eventuelle brudepiger og en knaphulsbuket til gom og hans hjælpere.

Blomsternes sprog

Tidligere tiders blomstersprog, hvor både blomsterart, farve og antal havde ganske bestemte betydninger i et ‘kærlighedens sprog’ har ikke mere den store betydning.
Hvis man måske lige vil reservere den mørkerøde rose til at være kærlighedens symbol, så er der så godt som fri afklipning i alle andre blomsterbede.

Til enhver anledning kan der sendes eller medbringes en blomsterhilsen.
Måske er man nyforelsket og vil sende en buket, og vil derfor creere en buket med det budskab der er mulig at formidle med det blomstersprog man kender. Ellers kan blomsterhandleren hjælper med hvad der er blomstersproget i dag.

En blomsterhilsen er også et generelt begreb i forbindelse med de store familiefester.
Får konfirmanden / brudeparret etc. et telegram / kort med tilhørende gavepenge, kan der ved kortet ud over lykønskningerne stå at det er en blomsterhilsen.
Det betyder at gratulanten ikke til trods for sin gave forventer / ønsker at deltage i et eventuelt eftergilde.