Morgensang

Morgensang
vividsoup / Pixabay

Har denne tekst hjulpet jer, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Æresport, sang og kaffe

Foran en æresport, med skjold tilpasset bryllupsdagen, mødes de morgenfriske familiemedlemmer, venner og bekendte klokken 7.00 – 8.00.

Grydelågslarm til morgensang

Her larmes med grydelåg og grydeskeer eller synges de traditionelle sange som ved denne lejlighed er ‘I østen stiger solen op’ og ‘Det er så yndigt at følges ad’.
Til sølv- og guldbryllup hører hornmusik, men da danskere ikke er de store sangere, kan der godt have ‘indsneget’ sig en musiker for at lægge sangbunden. Også til kobberbryllup som supplement til grydelågene.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM ÆRESPORT:
Æresport til bryllup
Spørgsmål: Hvornår sættes æresporten op? Hvem laver den til hjemmet og hvem laver den til der hvor festen holdes? Se også Æresport At spise og drikke Kirkepynt
Æresport ved bryllup
Spørgsmål: Skal der opstilles æresport ved bryllup, ligesom ved eksempelvis kobberbryllup? Se også Dansk bryllupsstatistik At spise og drikke Æresport til bryllup
Kirkepynt
Spørgsmål: Hvem pynter i kirken (landsbykirke) ved et bryllup, og hvem laver æresport til brudeparret? Se også At spise og drikke Dansk bryllupsstatistik Æresport til bryllup

Har teksterne med

Musikeren vil så sædvanligvis have tekster med til sangene. Sangenes alder til trods, og at vi har hørt/sunget dem hele livet, kan vi ikke rigtig huske teksten.

Under ‘Det er så yndigt at følges ad’ dukker parret op i døren og indviterer på morgenkaffe og en dram.
Her kan der være medbragt en sang som synges, eller der kan blive spillet et par sange af musikeren. Der findes også lokale skikke. Del dem gerne i Kommentarfeltet.
Da parret har nok at se til hvis de skal afholde fest om aftenen, er det ikke meningen man skal blive hængende efter morgenkaffen. Det er også en arbejdsdag for de fleste.

Gaver ikke nødvendige

Der medbringes som regel ikke gaver til morgenkaffen.


Mere info, sang og musik om morgensang i Festleksikon.