Mavedanser


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Den orientalske dans

Den kendes bedst som mavedans, hvis navn er selvindlysende eftersom en væsentlig del af dansen består af vuggende hofter, og danseudstyret består af en tvedelt dansedragt.

Der findes dog professionelle dansere der har maven tildækket, så intet kan siges generelt.
Mavedansen kan siges at bestå af lige dele kostume, personlighed og bevægelse.

Mavedansen er ofte en gave til manden som tilskuer. Det kan være ved polterarbend eller det kan være senere som en fødselsdagsgave eller en jubilæumsditto, hvor der kan blive serveret et program sensuel kvindelighed og bevægelse til en inciterende musikalsk rytme.
Når mavedansen er en gave til pigen, ofte til polterabend, er det inclusive en indlæring i en dans, som eventuelt senere kan danses under festen for resten af selskabet.
Den orientalske mavedansen kan rubriceres som lidt mere æggende end dansen fra hawaii, hula, hvor dansens indhold af en historie også har betydning.

Den historiske vinkel på mavedans går helt tilbage til religiøse ceremonier og udvikler sig gennem den ægyptiske storhedtid hvor storkøbmænd og andre sheiker hyggede sig med et harem af kvinder der udviklede danse for at tilfredsstille sin herre og måske øge sin status.
De fleste mavedansere har en historisk fremstilling – eller en af de historiske fremstillinger!