Bryllupsrejse


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!
Efter overstået bryllup trænger parret til en ferie

Hvedebrødsdagene bliver traditionelt benyttet til en bryllupsrejse såfremt der er planlagt fridage dertil og der er interesse for denne unikke rejse.

Det er måske sidste chance for en ferie uden børn i mange år og bliver den ikke udnyttet nu, kan det i stedet blive nødvendigt at vente til den næste store mulighed for en bryllupsrejse uden børn, som er efter sølvbrylluppet når børnene, eller nogle af dem, er flyttet hjemmefra.

Det er naturligvis meget individuelt hvorledes man foretrækker hvedebrødsdagene tilbragt, og hver eneste bryllupsdag er jo i øvrigt muligt, måske anbefalelsesværdigt, at fejre uden børneflokken. Måske er det en god ide at reservere en fast gentagen aftale med forældre/svigerforældre om at babysitte og børnepasse i denne forbindelse.

Bryllupsrejser er en nyere forteelse der har bredt sig med den borgerlige kultur. Almuen havde hverken tid eller råd til at tage mange dage ud af kalenderen.
Festen i sig selv, havde heller ikke de astronomiske udgifter som i dag, eftersom det ofte var en form for sammenskudsgilder, hvor hver især sendte noget spiseligt i forvejen (føring).