Særforplejning


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Individualisternes indtog ved festbordet

Uanset hvorledes den store festmenu sammensættes og festbordet dækkes, er der stor chance for at nogle af gæsterne ikke ser bordet med samme øjne som de der brugte mange timer på at komponere festen.

Det er svært at dække sig ind ved store arrangementer hvor der kan være mange gæster man ikke kender, men ved lidt ekstra omtanke (samt måske et par forespørgsler til et par nøglepersoner) kan man i det mindste forsøge.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL:
Særforplejning
Spørgsmål: Jeg er vegetar – skal jeg fortælle det til toastmaster eller gavekoordinator – eller til brudeparret selv, når vi takker ja til invitationen? Der står desværre ikke info i kortet. Henvender jeg mig til gavekoordinatoren for at modtage en …

Særforplejning Read More »Det kan blive lidt mere besværligt at tilrettelægge fester, men vær overbevist om at alle modtagere af særforplejningen vil huske det som et betydeligt positivt islæt til festens øvrige forløb.

De særforplejninger der kan blive tale om er spise- og drikke muligheder for:

Vegetar Ingen kød, fjerkræ, fisk skaldyr eller produkter fra disse.
Lakto-vegetar Drikker mælk.
Ovo-vegetar Spiser æg.
Lakto-ovo-vegetarer Nyder både mælk og æg.

Pescetar Spiser ikke kød men fisk.
Fleksitar Spiser ind imellem kød.

Veganer Vegetar der undgår mælkeprodukter, æg og honning. Undgår desuden læder, pels, uld og produkter testet på dyr.

Gæster med sukkersyge,
Gæster der mere eller mindre frivilligt skal/bør afstå fra alkohol,
Gæster der af religiøse årsager har fravalgt svinekød etc. eller har valgt specialkost som Kosher (jøder) eller Halal (muslimer).

Og så vil omtanke for gæster med blomsterallergi og gæster der helst ikke vil ryge eller som gerne vil ryge blive påskønnet.