Tid til tale


Har dette svar hjulpet dig, så vurdér det gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Spørgsmål:
Jeg skal holde konfirmation for min datter – hvornår skal jeg holde talen?
Ved samme konfirmation skal hendes far ikke deltage – hvor skal lillebror sidde, og hvor skal pap-far sidde?

Svar:
Den første tale ved konfirmationen er far/mors tale. Tidligere altid efter hovedretten, men da der er ofte er mange festdeltagere og større talelyst i dag, lægger mange talen allerede efter forretten. Husk i så fald en god kommunikation med køkkenet.
Se fx vores artikler om konfirmationer. Her kan hentes meget inspiration.

Udgangspunktet for placering er konfirmanden mellem forældre. Derefter bedste- og gudforældre. Papforældre kommer først efter familien.

Ønsker man en anden bordplan er værten da altid fri til at indføre nye impulser, men naturligvis med hensyntagen til ikke at såre nogen derved.
Der er ingen lette løsninger, og det er umuligt at give råd uden at kende til hvorfor far ikke er med, om fars familie er med samt kendskab til alle tidligere konfirmationer i familien.
Et ekstra element er konfirmandens ønske. Det kan være meget svært for en konfirmand at sige sin ærlige mening fordi der kan eksistere en solidaritet med den ene forælder som han/hun ikke ønsker at skuffe.

Prøv at forelæg dine tanker til (begge) bedsteforældrene. Invitér til en kop kaffe, tag bordplanen frem, og spørg: Hvordan er det nu vi plejer?